Evenimentul Zilei > Social > PERICOL în Retezat. Ce RIȘTI dacă te ACCIDENTEZI pe MUNTE
PERICOL în Retezat. Ce RIȘTI dacă te ACCIDENTEZI pe MUNTE

PERICOL în Retezat. Ce RIȘTI dacă te ACCIDENTEZI pe MUNTE

Turiștii care merg în Masivul Retezat trebuie să țină cont de regulile de siguranță pentru evitarea accidentărilor în multe zone, din cauza faptului că ajutoarele pot fi chemate cu greu din cauza lipsei semnalului pentru telefonia mobilă.

Pericolul lipsei semnalului pentru telefonia mobilă este cu atât mai mare cu cât acesta lipsește în cele mai periculoase zone cum sunt văile dintre versanți, informează AGERPRES. Lipsa semnalului este de până la 80% în Munții Retezat și variază între 50-80% în zonele din vecinătate. Informațiile despre semnalul telefoniei mobile sunt comunicate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara și obținute din rapoartele oficiale ale operatorilor de telefonie mobilă.

Situația a fost adusă la cunoștința Autorității Naționale de Comunicații (ANCOM), pentru a se găsi o soluție la problema acoperirii cu semnal de telefonie mobilă a masivelor. Lipsa semnalului GSM poate duce la creșterea numărului de victime în cazul unor accidente, comunicarea fiind esențială pentru identificarea rapidă a victimelor, timpul fiind esențial în aceste cazuri, în special iarna.