Pericol pentru utilizatori! Google a lansat o informare de securitate. Ce trebuie să facem pentru a ne proteja de hackeri

Pericol pentru utilizatori! Google a lansat o informare de securitate. Ce trebuie să facem pentru a ne proteja de hackerisursa: arhivă EVZ

Google Chrome avertizează cu privire la atacurile cibernetice care pot afecta utilizatorii săi și recomandă utilizarea unei versiuni noi. În câțiva pași, aceștia au posibilitatea să afle dacă au instalată această versiune nouă, iar dacă nu o au sunt sfătuiți să utilizeze un alt motor de căutare, cum ar fi Bing, până la remedierea problemei de securitate.

Utilizatorii de servicii Google Ghrome, dar și cei care au instalate sisteme de operare precum Mac, Linux ori Windows pot fi ținta unui atac cibernetic extrem de periculos, atrag atenția reprezentanții companiei Google, conform Click.ro.

Alertă de nivel ridicat emisă de Google

Google a transmis o informare, prin intermediul blog-ului oficial, cu privire la o nouă problemă de securitate, încadrată la nivelul de „high threat alert”.

Luna trecută a fost utilizat un sistem de tip Zero-Day, prin care atacatorii cibernetici aveau posibilitatea de a comite un atac asupra Google Chrome, înainte ca Google să poată răspunde la această problemă de securitate în timp util.

Sistemul V8 se pare că este ținta atacului, cel care procesează JavaScript, adică acea componentă răspunzătoare de bunul mers al motorului de căutare ori a sistemelelor de browsing.

Google a propus drept soluție temporară utilzarea versiunii „Chrome 100.0.4896.75”, dar care nu este disponibilă pentru publicul larg de utilizatori, astfel că se așteaptă ca în următoarele zile aceste noi modificări să fie puse la dispoziția tuturor.

Din comanda „Settings > Help > About Google Chrome”, utilizatorii au posibilitatea să afle dacă au instalată această versiune, iar dacă nu o au, sunt sfătuiți să utilizeze un alt motor de căutare, cum ar fi Bing.

Inteligența artificială atinge un nou nivel: Detectarea bolilor cardiace cu ajutorul smartphone-urilor

Compania Google a anunțat, joi, 24 martie, o parte dintre planurile sale de a utiliza smartphone-urile pentru monitorizarea sănătății. Cele mai recente demersuri implică testarea prin captarea sunetelor inimii și a imaginilor globilor oculari, care pot ajuta oamenii să identifice problemele de sănătate, de acasă.

Unitatea Alphabet Inc, parte a Google, investighează dacă microfonul încorporat al smartphone-ului poate detecta bătăile inimii și respirația atunci când este plasat deasupra pieptului, a declarat reporterilor Greg Corrado, șeful Departamentului de Inteligență Artificială pentru Sănătate. Citirile ar putea permite detectarea timpurie a tulburărilor valvelor cardiace, a spus el.

Google testează modalități de detectare a bolilor cardiace

„Nu este la nivel de diagnostic, ci la nivelul de a fi conștient dacă există un risc ridicat în privința unei (boli cardiace – n.r.), a spus Corrado, adăugând că rămân, momentan, mai multe semne de întrebare cu privire la acuratețea demersului.

Cercetarea oculară se concentrează pe detectarea bolilor legate de diabet, din fotografii. Google a declarat că a raportat „primele rezultate promițătoare”, folosind camere de masă în clinici și că va testa dacă fotografiile de pe smartphone ar putea funcționa la fel de bine, potrivit Reuters.

Corrado a declarat că echipa sa „vede un viitor în care oamenii pot înțelege mai bine și pot lua decizii cu privire la starea lor de sănătate de acasă, cu ajutorul medicilor lor”.