Pericol pentru milioane de femei! Ultimele date de la OMS sunt de speriat

Pericol pentru milioane de femei! Ultimele date de la OMS sunt de speriat

Pericol pentru milioane de femei! O statistică a Organizației Mondiale a Sănătății dă vești extrem de îngrijorătoare pentru milioane de femei din întreaga lume.

Pericol pentru milioane de femei! Cancerul de sân a devenit cea mai frecventă formă de cancer. Acesta l-a depăşit pe cel pulmonar, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează Reuters, preluată de Agerpres.

„Cancerul de sân constituie în prezent, pentru prima dată, cel mai frecvent cancer la nivel mondial'”. Este anunțul făcut de Andre Ilbawi, specialist în această afecţiune la OMS. Ilbawi a făcut declaraţia într-o informare de presă a ONU. Declarația a fost prilejuită de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, marcată la 4 februarie.

Pericol pentru milioane de femei! Cum a ajuns cancerul de sân să-l depășească pe cel pulmonar

Cancerul pulmonar a fost cel mai frecvent tip de cancer în ultimele două decenii. În prezent, însă, acesta ocupă locul al doilea, înaintea celui colorectal. Acesta este al treilea cel mai răspândit tip de cancer, a precizat specialistul.

Ilbawi a menţionat că obezitatea la femei reprezintă un factor de risc comun în cancerul de sân. Aceasta este totodată un factor de risc pentru cazurile generale de cancer.

Previziuni sumbre. Vor fi 30 de milioane de cazuri noi pe an în 2040

Pe măsură ce populaţia lumii creşte, la fel ca şi speranţa de viaţă, se preconizează o înmulţire a cazurilor de cancer, până la aproximativ 30 de milioane de cazuri noi pe an în 2040 de la 19,3 milioane în 2020, a subliniat Ilbawi.

Pandemia de coronavirus perturbă tratamentul cancerului în aproximativ jumătate dintre ţările analizate, a menţionat Ilbawi. Potrivit specialistului, pe fondul pandemiei, există întârzieri în stabilirea diagnosticului, lucrătorii din domeniul sanitar sunt suprasolicitaţi, iar activităţile de cercetare sunt afectate.

Endometrioza – cancerul care nu ucide. Specialist român, naturalizat în Franța, despre boala care distruge vieți

Cel mai mare mit despre vaccin, spulberat! Vaccinul nu poate afecta ADN-ul uman

Cea mai frumoasă poveste a anului. Tânăra care luptă alături de bolnavii de cancer

Ne puteți urmări și pe Google News