Evenimentul Zilei > Social > Pericol major pentru români. Avertismentul unui medic renumit
Pericol major pentru români. Avertismentul unui medic renumit

Pericol major pentru români. Avertismentul unui medic renumit

Doctorul MIhai Craiu a reacționat la adresa celor care sunt împotriva vaccinării, după ce o stewardesă a murit din cauza unei encefalite rujeoloase.

„O veste tragică. Din care persoanele raționale pot învăța ceva. Oponenții vaccinării pot renunța acum…nu vor afla nimic care sa le confirme convingerile greșite.

O stewardesa de 43 ani, altfel perfect sănatoasă (si mamă a 3 copii) a făcut encefalită rujeoloasă după ce a zburat în martie 2019 de la aeroportul JFK din New York la aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Și a murit marți, acum patru zile.

 

De ce? Pentru că în acel avion exista un călător cu rujeolă, ce nu părea încă bolnav. Și a luat rujeolă pentru că a facut DOAR o singură doză de vaccin antirujeolic în copilărie. Așa cum se făcea la acea dată.

Acest deces este doar al 3-lea în ultimii ani în Israel, datorită unei foarte bune campanii de informare și a vaccinarii eficiente. Celelalte 2 decese din 2018 au fost o doamnă de 82 ani si un copil de 18 luni.

Mesajul de luat acasă – rujeola poate ucide persoane PERFECT sănătoase, care nu au fost vaccinate sau care nu mai au anticorpi de rujeolă, deoarece au facut doar o singură doză de vaccin ce conține componenta rujeoloasă, cu foarte multă vreme în urmă.

Dacă nu v-ați vaccinat până acum ar trebui să reflectați la riscul de deces într-o lume unde o simpla călătorie te poate aduce langa unul din cei peste 310.000 cazuri de rujeolă estimate de Organiația Mondială a Sănătății ca fiind prezente în lume în ultimul an.

Dacă nu sunteți siguri cum stați cu anticorpii de rujeolă puteți să dozați la orice laborator mare.

Pentru oponenții vaccinării (care știu ei mai bine…) este o altă stire falsă. Pentru cei 3 copii rămași orfani e o tragedie de proporții.

Puteti citi si aici https://nypost.com/…/israeli-flight-attendant-who-contract…/

Persoanele care nu au două doze de vaccin ROR (sau cu o componentă rujeoloasă singură, cum era în trecut) nu sunt protejate suficient. Nici la 82 de ani… Judecați singuri ce e de făcut”, își încheie postarea pe pagina sa de Facebook, medicul Mihai Craiu.