Spectacolul „Sunt un orb“ nu este singurul din palmaresul talentatului actor şi regizor, Horaţiu Melăele, cu zeci sau chiar sute de reprezentaţii jucate cu casa închisă ani la rând. Recitalul excepțional „Sunt un orb” revine în inima capitalei, pe 13 noiembrie  la cinematograful Patria, sub auspiciile avertismentului cu care deja ne-a obişnuit, „pericol de râs în hohote“.

Horaţiu Mălăele îi va introduce pe cei prezenţi în atmosfera bunei dispoziţii şi va îmbina în armonie perfectă comedia cu literatura, prin pleiada de poezii despre dragostea animalieră, picturală, de mamă, de soţie, prin versurile lui Nichita Stănescu, George Topârceanu, Emil Brumaru, Mircea Micu, George Ţărnea, Geo Dumitrescu, Nazim Hicmet şi alţii.

 „Spectacolul «Sunt un orb» cuprinde câteva poezii de mare calitate, dar şi proză scurtă. Sunt mai multe elemente care formează acest spectacol, în care este vorba despre mine, dar este vorba şi despre dumneavoastră“, spune Horaţiu Mălălele. Nu lipsesc, evident, nici momentele de improvizaţie, pline de umor, cele care fac, de obicei, deliciul reprezentaţiilor sale.

Recitalul va fi urmat de proiecţia filmului „Funeralii Fericite“, o comedie neagră regizată chiar de Horaţiu Mălăele, pe un scenariu scris de Adrian Lustig, în care actorul realizează un rol de excepţie. Spectatorii care vor lua parte la spectacolul „Sunt un orb” de pe 13 noiembrie, vor beneficia în mod gratuit de vizionarea acestuia. Filmul, dificil de încadrat într-un gen cinematografic, ilustrează o lume populată de personaje ciudate, în care comedia neagră îmbină satira socială cu drama psihologică, pe muzica marelui compozitor Vladimir Cosma.