Evenimentul Zilei > Justitie > Perchiziții la Primărie. Procurorii vizează posibile fapte de abuz în serviciu
Perchiziții la Primărie. Procurorii vizează posibile fapte de abuz în serviciu

Perchiziții la Primărie. Procurorii vizează posibile fapte de abuz în serviciu

Poliţiştii vrânceni au efectuat, miercuri, o percheziţie la sediul Primăriei Panciu în vederea ridicării unor documente într-un dosar privind posibile fapte de abuz în serviciu.

„Miercuri, s-a efectuat o percheziţie la sediul Primăriei Panciu de unde au fost ridicate mai multe documente în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Urmează să stabilim dacă faptele sesizate se confirmă", a declarat prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, Nicolae Pârcălăbescu. 

Dosarul a fost înregistrat la Pachetul de pe lângă Judecătoria Panciu, cercetările fiind efectuate de lucrătorii postului de poliţie din localitate. 

Se spune că ar fi vorba de un prejudiciu de peste 150.000 de euro, valori stabilite de Camera de Conturi, la controlul privind execuția bugetară pe anul 2017. Dosarul penal ar avea ca obiect, printre altele, cercetarea acordării de avansuri salariale, tichete cadou și alocații de hrană angajaților primăriei, achitarea unor lucrări.

La începutul lunii iunie, angajaţii Primăriei Panciu au fost chemaţi la poliţie pentru audieri în cadrului aceluiaşi dosar, în care urmărirea penală a fost începută in rem. scrie Agerpres.