PERCHEZIȚII la comercianții de STIMULENTE SEXUALE. Au fost confiscate peste 40.000 de „pastile de putut” CONTRAFĂCUTE
- Petrisor Cana
- 21 mai 2014, 13:17
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) - Serviciul Teritorial Bacău, în colaborare cu Brigăzile de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, Bucureşti și Timişoara, au efectat marți, 20 mai 2014, mai multe percheziții în urma cărora au destructurat o grupare infracţională specializată în contrafacerea și vânzarea unor suplimente alimentare din categoria stimulentelor sexuale.
Anchetatorii au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, că stimulentele sexuale care urmau să fie vândute prin magazine sau farmacii erau fie pastile de potență, fie stimulatoare excitante.
Din probele administrate de anchetatori reiese că membrii grupării au desfășurat activitatea infracțională în perioada 2013 -2014. Produsele erau introduse în circuitul comercial cu menţiuni false privind numele producătorilor, purtând mărci identice cu cele înregistrate la O.S.I.M. de către titulari, fără documente de provenienţă şi erau comercializate prin farmacii în baza unor facturi false. Prin aceste activităţi ilegale au fost induşi în eroare beneficiarii, cu privire la calitatea şi originea produselor, şi s-au efectuat acte de concurenţă neloială la adresa titularilor mărcilor.
Au fost efectuate nouă percheziţii la domiciliile suspecţilor şi în farmacii cu privire la care existau informaţii că vând suplimentele alimentare contrafăcute.
La societatea comercială administrată de liderul grupării infracţionale au fost găsite cantităţi mari de produse purtând mărci contrafăcute care urmau să fie introduse în circuitul comercial, aproximativ 40.000 de unităţi din două tipuri de suplimente alimentare destinate consumului uman cu o valoare de piaţă, de peste 240.000 lei.
Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău au luat o măsură restrictivă de libertate față de șase inculpați, dispunând cercetarea lor sub control judiciar pe tot parcursul urmăririi penale, față de aceștia existând suspiciunea rezonabilă că au comis infracțiunile de constituire/ sprijinire /aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune, concurenţă neloială, punerea în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică cu o marcă înregistrată pentru produse identice.
Suportul de specialitate pentru investigarea acestui caz a fost asigurat de Departamentul de Informații și Protecție Internă – MAI.
La activități au participat și lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.