Percheziții la funcționari publici din Iași, suspectați de acte de corupție

Percheziții la funcționari publici din Iași, suspectați de acte de corupție Sursa foto: Arhiva EVZ

DNA desfășoară miercuri șapte percheziții în județul Iași, una dintre acestea având loc la sediul unei instituții publice, iar restul la casele suspecților.

Aceste percheziții din Iași fac parte dintr-un dosar care investighează fapte de corupție comise de către funcționari publici în exercitarea atribuțiilor lor.

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Ne puteți urmări și pe Google News

Percheziții DNA la mai mulți funcționari publici din Iași

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul teritorial Iași, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise de către funcționari publici în legătură exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cursul anului 2023”, potrivit comunicatului DNA.

Prin urmare, pe parcursul zilei de 22 noiembrie 2023, după obținerea autorizațiilor legale de la instanța competentă, au loc percheziții în șapte locații situate în județul Iași.

Printre acestea se numără sediul unei instituții publice, restul fiind domiciliile unor persoane fizice.

Percheziții Poliția Română.

Percheziții la funcționarii publici din Iași. Sursa foto: Arhiva EVZ

Descinderi la un imobil din Predeal legat de cetățeni din Republica Moldova

La sfârșitul lunii septembrie, procurorii DNA au făcut percheziţii la un imobil din Predeal, la solicitarea autorităţilor din Republica Moldova. Au fost găsite documente de interes pentru o cauză ce vizează funcţionari publici din ţara vecină.

Funcționarii publici sunt acuzaţi de delapidarea banilor destinaţi cetăţenilor ucraineni.

„Ca urmare a unei cereri de asistenţă judiciară internaţională în materie penală, formulată de autorităţile din Republica Moldova - Procuratura Republicii Moldova - Procuratura Anticorupţie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au desfăşurat mai multe activităţi într-o cauză ce vizează săvârşirea de către funcţionari publici din Chişinău a unor infracţiuni de „abuz de putere şi delapidarea mijloacelor din fonduri externe” comise în legătură cu gestionarea fondurilor obţinute din surse externe, destinate refugiaţilor din Ucraina”, a transmis DNA, într-un comunicat de presă.

Percheziții domiciliare la Iași, în dosare de evaziune fiscală

Zilele trecute, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au desfășurat 39 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Iaşi şi Galaţi,. Toate au avut loc la persoane bănuite de evaziune fiscală.

22 de percheziţii au avut loc în Galaţi, 12 în Iaşi şi cinci în Bucureşti, în șase cauze penale, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Conform investigațiilor, în intervalul 2015 - 2020, suspecții nu ar fi declarat veniturile provenite din activități comerciale, având ca scop evitarea plății obligațiilor fiscale către bugetul de stat.