Pentru „Poveste de iarnă”, actorul Ioan Andrei Ionescu a slăbit patru kilograme și s-a îngrășat cinci. În doar o săptămână

Pentru „Poveste de iarnă”, actorul Ioan Andrei Ionescu a slăbit patru kilograme și s-a îngrășat cinci. În doar o săptămână

Este prima colaborare a actorului cu teatru TV.

Ioan Andrei Ionescu este un actor versatil. Trece cu usurinta de la personaje dramatice la eroi ai lui Shakespeare, iar pe 29 decembrie, de la 20.10 poate fi urmarit, pe  TVR 2,  in piesa de Teatru TV, „Poveste de  iarna”, a lui Shakespeare. Sub bagheta regizorului Dominic Dembinski actorul Teatrului National a trecut prin schimbari fizice majore, intr-un timp foarte scurt. „Sfarsitul de an imi aduce o surpriza extrem de placuta. Leontes din „Poveste de iarna” a lui Shakespeare este gata sa iasa la publicul telespectator. E prima mea colaborare de teatru tv si sunt nerabdator sa vad cum a determinat atmosfera spectacolului viziunea regizorala a lui Dominic Dembinsky. Pentru acest rol am slabit initial 4 kilograme, dupa care, intr-o saptamana a trebuit sa ma ingras 5 kilograme. Nu a fost usor deloc”.

În preajma sărbătorilor de Crăciun, Casa de Producție TVR vă invită să urmăriți un inedit spectacol de televiziune realizat anul acesta pe platourile TVR.

Luni, 29 decembrie, de la ora 20.10, TVR 2 și TVR HD vă dăruiesc un regal teatral unic, sub genericul Teatrului Național de Televiziune: „Poveste de iarnă” de William Shakespeare  – traducere Dan Grigorescu, regia artistică și adaptarea Dominic Dembinski. Producția poate fi urmărită și în reluare la TVR 2 – marți, 30 decembrie (de la ora 10.35) și duminică, 4 ianuarie (după miezul nopții, de la ora 1.30) și la TVR HD – marți, 30 decembrie (de la ora 14.00).

Ne puteți urmări și pe Google News

„Poveste de iarnă” este una dintre ultimele comedii ale lui William Shakespeare. Personajele principale care construiesc acţiunea piesei shakespeariene sunt Leontes (Regele Siciliei), Hermione (Regina Siciliei) şi Polixenes (Regele Boemiei). Istoria unei prietenii vechi, de tinereţe, între Leontes şi Polixenes - acum domnind peste regatele natale – este pusă în pericol de suspiciunea primului că soţia sa, frumoasa şi virtuoasa Hermione, ar avea o aventură cu  Polixenes, aflat în vizită la curtea regelui sicilian.

Telespectatorii îi vor putea vedea în această „poveste" pe: Crina Semciuc (în dublu rol: Perdita şi Timpul), Ioan Andrei Ionescu (Leontes), Irina Cărămizaru (Hermiona), Virginia Mirea (Paulina), Constantin Cotimanis (Păstorul Bătrân), Demeter András (Antigonus  și Camillo), Liviu Lucaci (Polixenes), Alexandru Jitea (unțăran/fiul Bătrânului), Conrad Mericoffer (Florizel), Lari Giorgescu (Autolycus), Florin Dobrovici (Cleomenes/Slujitorul), Andreea Duță (Emilia/Mopsa) și pe copiii: Mirko Valentir (Mamillius), Andrei Octav Grigorescu (micul Leontes), Teodora Anton (mica Hermiona), Bogdan Pichiu (micul Polixenes). Spectacolul s-a bucurat de participarea „Urșilor" din satul Bogdănești, jud Suceava (coordonați de profesorul Ioan Ilișescu).

Daca 2014 a fost un an plin, pentru 2015 Ioan Andrei Ionescu are planuri mari. „Anul 2014 mi-a adus patru roluri principale unul mai greu si mai important decat celalalt. Cel din „Anonimul venetian” in care impart scena doar cu Ilinca Goia timp de  o ora si jumatate, apoi Varlam din „Omul cu martoaga”, piesa reluata tot la TNB. Am avut premiera cu Brancusi in filmul „Brancusi din eternitate”, film selectionat in competitie la Globurile de aur, iar anul mi se incheie cu Leontes al lui Shakespeare, un rol la care am muncit si visat mult. A fost vorba de un an solicitant si plin de satisfactii. In 2015 as vrea sa regizez”, spune Ioan Andrei Ionescu. Actorul, ce poate fi vazut luni, 29 decemebrie, de la 20.10 la TVR2, in piesa Poveste de iarna, vorbeste franc si despre conditia teatrului.  „Teatrul evolueaza dupa cum evolueaza societatea. El nu poate sa o ia nici mult inainte si nici sa ramana foarte in urma. Spre norocul nostru, al artistilor, societatea romaneasca e vie si are foarte multe culori. De aceea putem sa oferim publicului spectacole extrem de diferite. De altfel acest babilon cultural se intampla in toata lumea. Si e foarte frumos asa”, spune Ioan Andrei Ionescu.