Evenimentul Zilei > Politica > Pensiile speciale pentru aleşii locali, la VOT FINAL
Pensiile speciale pentru aleşii locali, la VOT FINAL

Pensiile speciale pentru aleşii locali, la VOT FINAL

Pe ordinea de zi a Senatului se află şi pensiile speciale ale aleşilor locali. După ce în urmă cu o lună proiectul de lege a trecut tacit de Camera Deputaţilor, senatorii vor vota astăzi proiectul care prevede indemnizaţii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

Rămâneţi pe EVZ pentru a urmări dezbaterile privind acest proiect de lege. 

La fel ca în cazul pensiilor speciale ale parlamentarilor, liberalii au anunţat că nu vor susţine indemnizaţiile pentru aleşii locali, deşi proiectul este semnat inclusiv de doi parlamentari PNL, Mircea Man şi Radu Zlati.

Citeşte şi: Cadou de Craciun. Pensii speciale și pentru aleșii locali

Potrivit iniţiativei legislative, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene, care au vârsta standard de pensionare, vor beneficia de pensii speciale, dacă nu au fost condamnați definitiv pentru corupție. Indemnizaţiile se vor acorda şi retroactiv, însă cea pentru limita de vârstă se acordă pentru maxim trei mandate. Ea se calculează înmulțind numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizația brută lunară. Primarul Capitalei, de exemplu, pentru un mandat complet, ar putea primi o pensie de 6.000 de lei. Indemnizaţia se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensie

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: