Evenimentul Zilei > International > PENIBIL. Jihadiştii ISIS nu se tem de ruşi, ci de FEMEI. Explicaţia este MORTALĂ
PENIBIL. Jihadiştii ISIS nu se tem de ruşi, ci de FEMEI. Explicaţia este MORTALĂ

PENIBIL. Jihadiştii ISIS nu se tem de ruşi, ci de FEMEI. Explicaţia este MORTALĂ

În mod surprinzător, luptătorii ISIS se tem cel mai tare de femei şi le este frică să înfrunte femei soldaţi, a declarat comandantul unei unităţi kurde de miliţie formată din femei. Teroriştii cred că dacă sunt ucişi de o femeie, nu vor mai ajunge în răi, potrivit trupelor kurde de femei.

Unitatea de Protecţie a Femeilor e o ramură a Unităţii de Protecţie a Poporului  formată numai din femei, care lupta împotriva ISIS în zonele kurde ale Irak-ului şi Siriei. 

Într-o discuţie purtată cu Ben Wademan de la CNN, comandantul de 21 ani al unităţii, ce lupta sub numele de războinic Tehelden, care în limba kurdă înseamnă „răzbunare”, a demontat mitul curajului luptătorilor ISIS. „Ei cred că lupta în numele Islamului”, a spus Tehelden, înconjurată de unitatea de femei din oraşul Al-Houl din nord-estulSiriei, pe care UFP şi UPP l-au recucerit recent de la ISIS. „Ei cred că dacă cineva din Daesh (ISIS) e ucis de o femeie, de o femeie kurdă, acela nu va mai merge în răi. Le este frică de femei”, a spus tânăra luptătoare, citată de Daily Mail.