Penescu, eliberat

Penescu, eliberat

Cornel Penescu, finanţatorul echipei FC Argeş şi patronul magazinelor PIC, va fi repus în libertate, a decis, astăzi, Tribunalul Argeş.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Gheorghe Constantin, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Liviu Făcăleaţă, director la PIC şi mâna dreaptă a lui Penescu, şi Cristian Libertatu, fost director al OPC Argeş.

Magistraţii au respins cererea de prelungire a mandatelor de arestare. Hotărârea nu este definitivă însă, ea putând fi atacată cu recurs de către procurori. Dacă acest recurs, care se va judeca mâine, va fi respins, cei patru vor fi liberi.

Marcel Lică, vicepreşedintele autosuspendat al CCA, a fost eliberat pe cauţiune, care fusese fixată vineri la suma 10.000 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Greva foamei

În această dimineaţă, Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă, Cristian Libertatu şi Gheorghe Constantin au fost aduşi la Tribunalul Argeş, la propunerea procurorilor. Aceştia au cerut prelungirea mandatelor de arestare preventivă, care expiră mâine.  

La Tribunalul Argeş, a venit şi un fost angajat la unul dintre magazinele PIC, Stelian Jugărean, care a anunţat că intră în greva foamei, în semn de protest faţă de arestarea lui Cornel Penescu.

Bogaciu rămâne în arest

La Curtea de Apel Piteşti a fost adus şi  arbitrul Aurelian Bogaciu, pentru judecarea recursului depus la sentinţa Tribunalului Argeş, care, la sfârşitul săptămânii trecute, a respins cererea de eliberarea sub control judiciar. Magistraţii au decis însă ca Bogaciu să rămână în arest.

Penescu, Făcăleaţă, Libertatu, Constantin, Lică şi Bogaciu sunt arestaţi într-un dosar de dare şi luare de mită. Reţinuţi în acelaşi caz, arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean au fost au obţinut, vineri seară, eliberarea sub control judiciar. 

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA 15:50.