Evenimentul Zilei > Social > PELERINI blocați în VISCOL spre Peștera SF ANDREI
PELERINI blocați în VISCOL spre Peștera SF ANDREI

PELERINI blocați în VISCOL spre Peștera SF ANDREI

Cel puțin 100 de persoane care mergeau, cu trei autocare, în pelerinaj la mănăstirea Peștera Sfântului Andrei, din județul Constanța, au avut nevoie de ajutorul utilajelor de la Drumuri Județene și al polițiștilor pentru a ajunge la destinație.

Cele trei autocare, pline ochi cu pelerini din țară, au avut, în această după amiază, dificultăți pe drumul județean 223 pe porțiunea dintre localitățile Floriile și Aliman. Drumul îngust și acoperit de zăpada viscolită avea porțiuni pe care nu se mai putea circula. Pelerinii au apelat la autoritățile constănțene pentru a scoate autocarele la șoseaua națională DN3.  În scurt timp, la fața locului au ajuns echipaje de la Regia Județeană de Drumuri și Poduri Constanța și reprezentanți ai Poliției Rurale din zonă.

Autocarele cu pelerini au fost tractate de utilajele Regiei și duse până la DN3,  potrivit directorului instituției, Lucian Lungoci. Iar adjunctul șefului IPJ Constanța, comisar șef Ciprian Sobaru, spune că pelerinii au ajuns cu bine la mănăstirea Peștera Sf Andrei, autocarele fiind însoțite de mașinile poliției până la destinație. În data de 30 noiembrie, zi liberă, când este sărbătorit Sfântul Apostol Andrei, la Peștera de lângă localitatea Ion Corvin din județul Constanța vin mii de pelerini din întreaga țară. (Foto- IPJ Constanta)

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.