Profesorul Pavel Chirilă a fost internat de urgență în urma unui accident vascular cerebral (AVC) suferit pe data de 19 ianuarie 2019. Una dintre fiicele sale, Lavinia Chirilă, anunțase că starea acestuia se îmbunătățise considerabil, după internarea la Spitalul de Urgență „Floreasca”.

Conform celor declarate de Mădălina Popescu, cealaltă fiică a renumitului doctor, Pavel Chirilă a fost internat, la circa două săptămâni după ce a suferit accidentul vascular cerebral la Centrul Medical Provita. Doctorul Pavel Chirilă făcuse complicații pulmonare și o infecție, așa cum ne-a confirmat Mădălina Popescu.

Transferat la cea mai bună clinică

După ce i-a fost administrat tratamentul adecvat, luni, profesorul Chirilă a fost internat la Spitalul Elias, pentru recuperare. La scurt timp, Lavinia Chirilă a declarat pentru activenews.ro că, fără voia sa, renumitul profesor universitarar fi fost mutat de la Centrul Medical Provita la spitalul Elias. Mădălina Popescu ne-a transmis, însă, că „tatăl meu este foarte bine, a fost transferat la recomandarea celor mai buni profesori de neurologie la Clinica Elias, recunoscută ca fiind cea mai bună din București pentru ceea ce tatăl meu are mare nevoie acum, recuperare neurologică”. Mădălina Popescu care, așa cum ne-a declarat, „l-am internat atunci când a avut accidentul vascular, i-am fost alături în fiecare zi”, ne-a spus că profesorul Chirilă este internat la Clinica de Recuperare Neurologică, la profesorul Mihai Berteanu, „prietenul lui și fostul lui student”.

 Este perfect lucid

„Are o garsonieră privată, iar starea lui de sănătate este din ce în ce mai bună. Că să va dați seama, a început chinetoterapia, mănâncă singur, merge deja, și este perfect lucid”, ne-a precizat fiica doctorului Chirilă. Ea a explicat că „el, personal, a dorit să vină aici, semnând în foaia de internare”. Drept dovadă, „externarea de la Provita s-a făcut direct către cea mai bună clinică de recuperare neuro, la Elias”, așa cum se poate verifica pe foaia de trimitere. Despre informațiile contradictorii furnizate de sora ei, Mădălina Popescu s-a mărginit în a preciza: „Chirilă Nora Lavinia este sora mea, trăiește în Italia, departe de noi. Peste tot unde a fost internat tatăl meu, la Spitalul Floreasca, la Spitalul Provita, sora mea a făcut același scandal, puteți să va interesați”.