Evenimentul Zilei > Justitie > Pavel Abraham:„Sandu Anghel are intenţia să facă un denunţ, aţi văzut că a strigat vis a vis de nişte persoane”
Pavel Abraham:„Sandu Anghel are intenţia să facă un denunţ, aţi văzut că a strigat vis a vis de nişte persoane”

Pavel Abraham:„Sandu Anghel are intenţia să facă un denunţ, aţi văzut că a strigat vis a vis de nişte persoane”

Avocatul familiei lui Bercea Mondial, Pavel Abraham, a dat de înţeles, în timpul unor declaraţii date jurnaliştilor constănţeni, că Sandu Anghel ar pregăti un denunţ împotriva procurorului şef DNA, Laura Codruţa Koveşi, şi a preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu. Nu le-a pronunţat însă numele, confirmând doar că îl va sprijini 100% pe Bercea Mondial, în demersul său.

Prezent astăzi la Constanţa, unde magistraţii Curţii de Apel au judecat  o nouă cerere de eliberare a ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin, şi menţinerea controlului judiciar extins fiicei Izaura şi fiului Grinică, avocatul Pavel Abraham a recunoscut că a fost contactat în mai multe rânduri de Sandu Anghel. În afara cazului când l-a sunat  pentru a participa la audierea lui de la DNA, Sandu Anghel l-ar fi contacat ulterior şi pentru alte „chestii punctuale pe care le are şi, dacă vom încheia contract de apărare, o să facem”. 

„Sandu Anghel are, după lege, posibilitatea să facă denunţ”  

Pavel Abraham a explicat. „Doreşte asistenţă. Sigur, doreşte o liberare condiţionată. Are intenţia să facă un denunţ şi atunci se poate face o revizuire a hotărârii. Eu i-am explicat posibilităţile legale (pe) care le are, dar în măsura în care are elemente concrete”. Avocatul nu a vrut să intre în detalii asupra denunţului pregătit de Bercea Mondial. „Nu ştiu, dacă face dânsul… aţi văzut că a strigat vis a vis de nişte persoane”. Întrebat de EVZ dacă Bercea Mondial vizează, concret, un denunţ împotriva procurorului şef DNA şi a preşedintelui ICCJ, avocatul familiei Anghel a replicat. „ A cui vrea dânsul. Dacă face un denunţ, după lege are posibilitatea. E problema domniei sale. Dar dacă va face, 100% îl voi sprijini să-l facă cum trebuie. Asta pot să vă asigur”

Izaura Anghel, ameninţată prin telefon ? Nu a înregistrat convorbirea

Şi fata lui Bercea Mondial a fost „ amabilă” cu ziariştii şi le-a descis cu lux de amănunte cum a fost ameninţată prin telefon. O voce „ de bărbat tânăr” ar fi sunat-o zilele trecute. „Eram pe patul spitalului şi am primit un telefon.Şi mi s-a spus aşa. Este Izaura la telefon? Eu, da. Bună ziua, bună ziua. Sunt din partea omului pe care voi l-aţi arestat. Da, spuneţi, îi spun. Păi, vă rog să renunţaţi la toate declaraţiile care le-aţi depus la dosar, să nu mai daţi nimic, să spuneţi că filmările care s-au depus sunt false. Ca să puteţi să fiţi şi voi eliberaţi, să fim şi noi. Şi eu i-am spus, eu nu pot să fac aşa ceva, pentru că dacă eu mă duc să duc organele judiciare, ducerea în eroare justiţia, eu pot să fiu arestată şi pe legea asta şi pe legea cu mărturie mincinoasă”. 

Pavel Abraham i-a cerut Izuarei să inregistreze ultima convorbire cu Marian Căpăţână

Izaura spune că nu a putut înregistra convorbirea telefonică, de ameninţare. „Eram bolnavă şi nu-mi ardea de aşa ceva. I-am închis telefonul şi i-am zis, lăsaţi-mă vă rog, să nu mai mă sunaţi. Şi dacă SPP-ul şi SRI-ul se conformă, să poată să le înregistreze, poate să le scoată”. Femeia declară însă că nu a recunoscut vocea de bărbat dar „ era din partea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână”. Nu la fel s-a întâmplat însă când, cu câteva zile înainte de a fi arestat, Marian Căpăţână, i-a înapoiat 20.000 de euro, „din cei 285.000 „ iar chitanţa pe care au semnat-o amândoi, a dus-o la Parchet. La îndemnul lui Pavel Abraham, confirmat de avocat, Izaura a înregistrat atunci cu telefonul mobil, toată tranzacţia. 

Izaura Anghel:” Căpăţână e nebun la cap, ăla nu judecă”

Fiica lui Bercea Mondial îşi vrea banii înapoi „până la sfârşitul anului”. Spune însă că , chiar dacă îi primeşte, nu renunţ la judecată. „Merg înainte cu toate. El, ( Mircea Băsescu) de ce mi-a făcut fragrant? Pentru ce? Pe banii mei mi-a făcut şi fragrant şi ne-a dus şi la puşcărie”. Se enervează când este întrebată despre Marian Căpăţână şi milionul de euro. „ Ăla e nebun la cap, ăla nu judecă”. Iar Pavel Abraham, al cărui nume a fost invocat că ar fi intermediarul între Dan Voiculescu şi  familia Anghel, are o reacţie suspect de calmă. Nu crede că o plângere împotriva lui Căpăţână este potrivită. „Eu zic că nu are rost să extindem de o manieră necoordonată toate aceste cercetări, o să aşteptăm cu răbdare şi o să facem denunţuri pe tot ce s-a spus, inclusiv cu aceasta. Organele statului să-şi facă datoria”. În privinţa lui Marius Constantin, soţul Izaurei, Curtea de Apel Constanţa a rămas în pronunţare.