Evenimentul Zilei > International > Paul McCartney este mort? Teorii conspirative spun că o copertă a albumului iconic ar conţine dovezi în acest sens
Paul McCartney este mort? Teorii conspirative spun că o copertă a albumului iconic ar conţine dovezi în acest sens

Paul McCartney este mort? Teorii conspirative spun că o copertă a albumului iconic ar conţine dovezi în acest sens

Un album ar conține dovezi că Paul McCartney este mort. Coperta ar dovedi că artistul a murit într-adevăr cu mulți ani în urmă. Teoria controversată aduce noi detalii despre posibila moarte a cântăreţului cu mulţi ani în urmă, notează Daily Star.

Un cover legendar al albumului Beatles dovedeste că cântaretul Paul McCartney este mort, potrivit unei teorii conspirative cu adevarat bizară. Deşi este unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi ai generaţiei sale, unii fani Beatles cred ca Paul McCartney a murit in 1966.    

Legenda spune că McCartney a fost ucis într-un accident de mașină și mai târziu a fost înlocuit cu cineva care avea aspect asemănător. Grupul – spun unii – a lăsat apoi indicii ascunse în albumele lor care dezvăluie adevărul. 

"Ieri și astăzi" este unul dintre acele albume care au provocat o anumită frenezie printre fani. Această teorie incredibilă a reapărut înainte de licitația unei copii a albumului pentru suma modestă de 125.000 de lire sterline pe 9 mai 2019. 

Când a fost lansat pentru prima dată în 1966, albumul a declanșat controverse pentru coperta sa, în care membrii Beatles erau văzuți cu bucăți de carne crudă pe ei și părți dezmembrate ale corpului. 

Dar alții s-au uitat la această imagine dintr-un unghi complet diferit

Un articol publicat pe site-ul oficial "Deadly Pronounced: The Great Beatle Death Conspiracy" explică: "Există două păpuși decapitate pe fotografie care au capetele poziţionate mai mult spre Paul". "Este o posibilă referire la decapitarea lui în timpul accidentului de mașină? "

Site-ul adaugă: "George deține unul dintre capetele păpuși lângă Paul, aproape într-un mod comparativ".  "A fost o gluma între membrii grupului despre cum arata Paul după acest accident? Păr ars și dinți rupți?".

Reacțiile ostile la această copertă erau de așa natură încât Beatles a înlocuit-o repede cu o fotografie simplă a acestora, în picioare în jurul unei valize. Dar asta nu a oprit teoreticienii. Noua copertă arăta că McCartney cum stătea într-o valiză. Acest lucru a simbolizat, pentru unii, faptul că "adevăratul" McCartney a fost, de asemenea, "într-o cutie (un sicriu) îngropat "  

 

Albumul "Yesterday And Today" nu ar fi singurul care să ofere indicii că McCartney este acum mort. Într-un videoclip postat online, Christopher Glen prezintă coperta albumului "Sgt. Pepper's Lonely Hearts " și a subliniat prezența unei insigne pe care putem citi literele "OPD" pe haina purtată de McCartney.  "În Marea Britanie, OPD înseamnă oficial declarat mort", exclamă el. 

Dar, nu este surprinzător pentru  McCartney că s-a scris în repetate rânduri despre moartea sa. În 1969, a declarat pentru BBC: "Zvonurile despre moartea mea au fost prea exagerate". "Totuși, dacă eram mort, sunt sigur că voi fi ultimul care o ştie", a declarat ironic celebrul cântăreţ.