Paul: ”Când cânt rock simt că fac numai ce vreau eu și toata lumea mă place pentru asta”

Paul: ”Când cânt rock simt că fac numai ce vreau eu și toata lumea mă place pentru asta”

Paul are 11 ani și jumătate și alură de rock-star. Adevărul e că, în ciuda vârstei fragede, cântă deja cu o trupă de rock, cu care a dat deja mai multe concerte, unele în librării unde se pun pe liste de așteptare trupe mari.

Dar Paul e șarmant, compune cele mai trăznite texte și adoră să cânte la ukulele sau chitară cu prietenii lui care formează All Friends Band (o trupă fondată în 2011 de Adam Suma - chitară, muzicuță, Luca Dragu - voce, ukulele și chitară, Lucas Kohl - chitară, pian, acordeon). E și textier al grupului. ”El e gras/ Nu e as/ El e greu / Cât un zmeu./ Toată ziua/ Stă pe canapea / la micu dejun / mâncă ceva bun./ Salam cu șuncă / Merge la muncă/ Intră pe Facebook / Și stă singur cuc./ La baie stă juma de oră / Baia lui are cupolă./ Toată lumea-i spune / Bă, ești gras/ Du-te-n fras/ Nu se poate/ Cu de toate/ Mere, pere / El mai cere. / Ba el nu e prost / E contra cost / E batjocorit / și zis tâmpit.” – așa arată piesa ”Grasu*”, un succes de public.   ”Când cânt rock simt că fac numai ce vreau eu și toată lumea mă place pentru asta. Dar de fapt când cânt pe scenă, la început am foarte mult trac. Apoi rock-ul e mai tare”, ne spune.

”România este un teritoriu superb, însa noi, copiii, ar trebui să îi civilizăm pe cei mari”

Paul-Ioan Răzvan-Mihalcea învață în clasa a V-a la Liceul Nikolaus Lenau din Timișoara și, cu părinți și bunici melomani, de foarte mic a fost dus în medii în care se asculta muzică bună. ”Paul a învățat să aplaude, la nici un an, la Festivalul de Jazz de la Gărâna”, povestește mama lui. De atunci micul Paul nu a ratat nicio ediție. Zice că e funny să stea între oameni mari și să vadă și să asculte cei mai tari muzicieni ai momentului. Evident, că în acest timp se joacă cu ceilalți copi, printre buștenii din Poiana Lupului. ”Nu aș rata asta pentru nimic în lume. Concertul lui Trilok Gurtu cu Mike Stern de la Operă, în decembrie anul trecut, a fost cel mai tare din viața mea. Mie îmi place mult de Mike Stern, pe care l-am văzut și la Gărâna de două ori. Mi se pare un jazzar/rocker care îmbină fain cele două stiluri. Trilok Gurtu mi se pare cel mai exotic cântăreț de jazz din lume. O mare personalitate”, spune puștiul meloman.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Dumnezeu este o temă de discutat numai cu părinții mei”

Învață în germană de la grădiniță. ”Îmi place muzica, sportul și geografia”, ne spune. E în stare să răsfoiască ore în șir atlase geografice și să discute cu tatăl lui despre țări și continente. A ajuns la o performanță interesantă: știe pe de rost toate steagurile lumii. Mulți știm cele din Europa sau altele cunoscute, dar el le recunoaște pe toate cele 200, inclusiv pe cele ale unor țări ca Vanuatu, Nauru sau Palau. Mai știe uimitor de multe detalii despre fotbalul internațional. ”Pe bune și pe bune, steagurile nu-s așa importante pentru mine. De fapt, nici nu le-am învățat. Nu ca să le învăț. Am un joc cu toate steagurile lumii, pe cartonașe. Pe spatele fiecăruia sunt scrise tot felul de lucruri interesante, pe care le-am citit. Și bang! Acum știut toate steagurile”, ne spune. Despre Croația, locul lui preferat, unde a fost în 12 vacanțe, se jură că știe ”tot”. Asta e Paul. Foarte vorbăret, jucăuș și amuzant, cu un apetit grozav pentru glumele bune și pizza. ”Familia mea are multe origini. Eu vorbesc româna (perfect), germana (foarte bine), engleza (bine), franceza (slăbuț) dar știu și cuvinte în maghiară și sârbă”, ne spune. Iar dacă are origini multe, e și extrem de dinamic în tot ce face. A început lecții de chitară și de pian. Asta pe lângă faptul că face sport de mic. De exempu, la karate a ajuns la centura albastră. Tot de mic face patinaj, înot și role, iar din clasa a II-a baschet și șah. Schiază bine de tot.