Evenimentul Zilei > International > Patru teroriști ISIS au fost uciși de forțele armate irakiene
Patru teroriști ISIS au fost uciși de forțele armate irakiene

Patru teroriști ISIS au fost uciși de forțele armate irakiene

Forțele irakiene au ucis sâmbătă patru militanți ai Statului Islamic în prima zi a celei de-a patra faze a unei ofensive majore pentru eliminarea ultimilor militanți ISIS din deșertul aflat în provincia irakiană Anbar, au declarat surse din armata irakiană.

Militarii irakieni și luptătorii paramilitari Hashd Shaabi s-au confruntat cu militanții IS într-o zonă din vestul provinciei Anbar, doi militanți ISIS fiind omorâți, iar alți patru fiind capturați, se arată într-un comunicat al Ministerului irakian al Apărării.
Între timp, un avion al coaliției internaționale a efectuat un atac contra a două poziții ISIS din deșertul Anbar, pe care le-a distrus complet, se arată în același comunicat.
În aceeași zi, Jawad al-Rubaie, lider al organizației Hashd Shaabi, a declarat că luptătorii paramilitari au ucis doi militanți ISIS, unul dintre ei fiind atentator sinucigaș. Tot aceștia au dezamorsat 12 bombe plasate pe marginea drumului, eliminând și mai multe mine terestre, potrivit Hashd Shaabi.
În iulie, forțele irakiene, susținute de aeronavele coaliției conduse de Irak și SUA, au desfășurat prima și cea de-a doua etapă a operațiunii „Voința Victoriei”, care vizează securizarea zonelor din nordul Bagdadului și a provinciilor Anbar, Salahudin și Ninive.
Trupele au încheiat cea de-a treia etapă a ofensivei majore în provinciile Ninive și Diyala la 5 august.
Nivelul de securitate din Irak s-a îmbunătățit dramatic după ce forțele de securitate irakiene i-au învins decisiv pe militanții extremiști ai ISIS din toată țara, la sfârșitul anului 2017.
Cu toate acestea, rămășițele ISIS se ascund în zonele urbane sau în deșert și în zone accidentate, de unde efectuează frecvent atacuri de gherilă împotriva forțelor de securitate și a civililor.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: