Constanța. Patronul restaurantului Beirut, dat în urmărire generală, căutat și pe nava cu oi moarte din portul Midia

Constanța. Patronul restaurantului Beirut, dat în urmărire generală, căutat și pe nava cu oi moarte din portul Midia

George Karam, patronul libanez al restaurantului Beirut din Constanța, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul incendiului în care trei tinere și-au pierdut viața, este de negăsit. Dispărut de la domiciliu, bărbatul, de 72 de ani, a fost căutat inclusiv pe nava Queen Hind, încărcată cu 14.600 de oi, care urma să plece spre Libia, dar s-a răsturnat în portul Midia

Poliția din toată țara îl caută pe George Karam, condamnat la 8 ani și o lună de închisoare pentru moartea a trei tinere artiste, Ioana Nicoleta Cengher, de 22 ani, Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 ani și Mihaela Tucă, de 24 ani, în incendiul izbucnit la restaurantul Beirut, în seara zilei de 5 aprilie 2014. Constantin Pavel, chiriașul lui Karam, a primit o condamnare defintivă la 7 ani, 9 luni și 20 de zile de închisoare, iar Dumitru Jurcă, instalator, a primit 5 ani și jumătate de închisoare, cu executare. Alte trei persoane judecate în dosar, Mihaela Zdru, Gheorghe Nirlu și Florentina Coroianu, au primit condamnări cu suspendare, deși, din soluția postată pe portalul Curții de Apel Constanța, s-a înțeles, inițial, că primiseră închisoare cu executare. De fapt, paragraful de final “menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii”, însemna păstrarea deciziei Tribunalului Constanța, care stabilise pedepse cu suspendare.

   

Ne puteți urmări și pe Google News

Revenind la George Karam, considerat principalul vinovat pentru moartea celor trei tinere, este căutat în toată țara, el fiind dat în consemn la frontieră încă de când a început procesul. Karam trebuie să achite familiilor și daune materiale de peste un milion de euro. Este posibil să fi dispărut de la domiciliul său din orașul Ovidiu în intervalul 12 noiembrie, când s-a prezentat ultima dată la Poliția orașului, și 19 noiembrie când a primit condamnarea definitivă. Fotografia lui George Karam figurează pe site-ul IPGR, la persoane urmărite. Polițiștii constănțeni au luat în calcul toate variantele, fiind vizionate zeci de imagini din camerele de supraveghere pe unde ar fi putut trece. Toate navele din porturile Constanța, Agigea și Midia, încărcate cu cherestea sau animale pentru țările arabe au fost verificate de polițiști, fiind căutat inclusiv pe nava cu 14. 600 de oi, care s-a răsturnat, duminică, la Midia. În 2006, s-a spus că sirianul Omar Haissam fugise din țară, prin portul Constanța, la bordul unei nave care transporta oi.