Evenimentul Zilei > Actualitate > Patriarhul Serbiei, testat pozitiv pentru Covid-19. Ce se va întâmpla cu Biserica Ortodoxă?!
Patriarhul Serbiei, testat pozitiv pentru Covid-19. Ce se va întâmpla cu Biserica Ortodoxă?!

Patriarhul Serbiei, testat pozitiv pentru Covid-19. Ce se va întâmpla cu Biserica Ortodoxă?!

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irineu, a fost testat pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus, anunţă presa internaţională.

Patriarhul Irineu a fost testat în cadrul unei proceduri de rutină. A fost testat pozitiv, este asimptomatic şi se simte în general bine. Preafericitul părinte a fost internat la un spital COVID din Belgrad”, precizează un comunicat la Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC).

În vârstă de 90 de ani, Irineu a participat recent la o impresionantă slujbă religioasă ocazionată de înmormântarea unui alt prelat sârb, mitropolitul Amfilohie, care a murit după ce s-a infectat cu COVID-19.

Ioanichie, episcopul desemnat pentru a-i urma în funcţie mitropolitului Amfilohie în calitate de lider al SPC în Muntenegru, a contractat, la rândul lui, infecţia cu coronavirus şi a fost spitalizat cu simptome de pneumonie.

La înmormântarea mitropolitului Amfilohie, care a avut loc weekendul trecut (video la final), au participat mii de persoane dintre care multe nu au purtat măşti sanitare.

Noul premier din Muntenegru a participat la ceremonia funerară unde s-au infectat înalţii prelaţi sârbi

Mai mulţi oficiali numiţi în viitorul guvern din Muntenegru, inclusiv prim-ministrul desemnat Zdravko Krivokapic, s-au aflat printre participanţii care nu au respectat dispoziţiile sanitare.

Un cunoscut medic din Muntenegru a declarat că respectiva ceremonie funerară, organizată pe durata a două zile, ar fi „un focar de îmbolnăvire” şi a îndemnat autorităţile să o interzică.

Pandemia de Covid-19 în România

Până astăzi, 5 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

191.085 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 9.714 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 7.540 de  persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 04.11.2020 (10:00) – 05.11.2020 (10:00) au fost raportate 121 decese (68 bărbaţi şi 53 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti, scrie Antena3.