Paştele în România, de la tradiţii la petreceri plutitoare

Paştele în România, de la tradiţii la petreceri plutitoare

Preţurile pentru un pachet de trei-patru nopţi de cazare la pensiunile şi hotelurile din ţară, de Sărbătorile Pascale, pornesc de la sub 300 de lei şi ajung până la 900 de lei.

Cine doreşte ca Sfintele Sărbători Pascale să fie, într-adevăr, un moment deosebit, care să îi lumineze sufletul, alege, de obicei, să le petreacă în România, eventual chiar la o pensiune în mediul rural, acolo unde tradiţia încă se mai păstrează.

De exemplu, dacă veţi alege să mergeţi de Înviere în staţiunea Straja, judeţul Hunedoara, veţi putea participa la o procesiune unică, Drumul Crucii, care reprezintă drumul pecare l-a parcurs Mântuitorul spre muntele Golgota. An de an, circa 4.000 de persoane şi 20 de preoţi merg pe acest drum de 10 km, ducând pe umeri o cruce care cântăreşte aproximativ 100 kg. Schitul Straja se află la cota 1.400. Vă puteţi caza la pensiunea Daiana, unde, pentru trei nopţi de cazare cu DP şi cu masa de Paşte, veţi plăti 300 lei de persoană.

La pensiunea Raza Soarelui, 3 margarete, din Moeciu de Sus, trei nopţi cu DP costă 150 de lei. Iar la Horezu, la pensiunea Dana, 3 margarete, sejurul de trei nopţi cu demipensiune vă va scoate din buzunar 460 de lei de fiecare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru cine preferă distracţia

Dacă vreţi să vă bucuraţi de minivacanţa de Paşte într-un stil activ, există oferte şi pentru aşa ceva. De exem­plu, la Vila Bran, situată în apro­piere de Castelul Bran, vă puteţi relaxa timp de trei zile cu întreaga familie: petrecere pentru copii cu clovni, karaoke, discotecă, tenis, biliard, tiroliană, darts, echitaţie etc., dar şi masa festivă de Paşti, cu animatori, DJ şi invitaţi surpriză, după cum promit proprietarii. Cazarea costă între 35 şi 115 euro de cameră pe noapte, în funcţie de gra­dul de confort, preţ la care se adaugă cel puţin 40 euro/persoană masa fes­tivă.

Cu 89 euro de persoană vă puteţi caza trei nopţi cu mic dejun şi cu dejunul pascal inclus la hotelul Rina din Poiana Braşov, unde veţi avea parte de muzică live.

Iar pentru 899 lei de persoană, complexul balnear Ocna Sibiului organizează şi două excursii, la mănăstirea Sădinca şi la Muzeul Astra Sibiului. Pachetul este de trei nopţi, cu pensiune completă şi cu participare la slujba de Denii şi la cea de Înviere. Sărbători ieşite din tipare

Dacă reuşiţi să adunaţi un grup de prieteni mai puţin tradiţionalişti care nu refuză o petrecere niciodată, aveţi la dispoziţie varianta închirierii unei întregi cabane sau pensiuni. De exemplu, cabana Atlas, 3 margarete, din staţiunea Straja, de 17 locuri, poate fi închiriată integral de Paşte, timp de trei nopţi, la un preţ de 1.800 lei, potrivit proprietarilor. În acest caz, însă, va trebui să vă îngrijiţi singuri de masă.

Iar dacă vreţi să ieşiţi şi mai mult din tipare, puteţi alege să vă petreceţi noaptea de Înviere plimbându-vă cu barca, în Delta Dunării. Pachetul pentru trei zile şi două nopţi petrecute pe hotelul plutitor Anastasia costă 505 lei de persoană. Preţul include toate mesele, apa, ceaiul şi cafeaua, plimbările cu barca şi transferul.

DISCOUNTURI

Reduceri la Târgul de Turism Dacă doriţi să vă rezervaţi vacanţa cu reduceri, profitaţi de Târgul de Turism al României, ediţia de primăvară, astăzi şi mâine. Majoritatea hotelierilor şi agenţiilor oferă discounturi de 5%-10% persoanelor care îşi rezervă vacanţa şi achită avansul pe perioada târgului. Evenimentul se desfăşoară la complexul expoziţional Romexpo din Capitală, astăzi, între orele 10.00-18.00, iar mâine până la ora 16.00.

Citiți și:

  • Vacanţa de Paşte, mai ieftină ca oricând