Evenimentul Zilei > Actualitate > PAS URIAŞ ÎN INDUSTRIA IT. Comparaţia? Concurează cu descoperirea penicilinei. BREAKING NEWS ŞTIINŢIFIC
PAS URIAŞ ÎN INDUSTRIA IT. Comparaţia? Concurează cu descoperirea penicilinei. BREAKING NEWS ŞTIINŢIFIC

PAS URIAŞ ÎN INDUSTRIA IT. Comparaţia? Concurează cu descoperirea penicilinei. BREAKING NEWS ŞTIINŢIFIC

O echipă internaţională de cercetători a dezvoltat un algoritm care permite programelor computerizate să prezică şi să modeleze comportamentul complex al moleculelor.

Echipa formată din cercetători de la Universitatea din New York a dezvoltat algoritmul care are implicații majore într-o varietate mare de domenii, de la industria farmaceutică la industria energetică, la cea digitală. Cercetătorii au creat un algoritm utilizând o mică mostră a unei molecule simple numită malonaldehidă, pe care l-au aplicat în cadrul unei simulări, ulterior comparând simularea cu cele cunoscute din punct de vedere chimic despre moleculă, descoperind că softul a putut învăţa modul în care malonaldehida se comportă utilizând datele limitate care au fost inserate, spun jurnaliștii de la descoperă.ro.

„Prin identificarea tiparelor în comportamentului molecular, algoritmul elaborat a pus bazele unei cunoaşteri cu privire la interacţiunile atomice dintr-o moleculă şi apoi putea furniza informaţii pentru a prezice noi fenomene”, a precizat Mark Tuckerman, cercetător în cadrul acestui studiu, de la Universitatea din New York.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: