Pârtiile din Sinaia, luate cu asalt. Prognoza meteo anunță ninsori abundente

Pârtiile din Sinaia, luate cu asalt. Prognoza meteo anunță ninsori abundenteSursa foto: facebook

După ninsorile abundente căzute în ultimele zile, stratul de zăpadă acumulat în munții Bucegi a permis deschiderea pârtiilor. Sfârşitul acestei săptămâni este primul din acest sezon în care se schiază pe pârtiile din Sinaia. Zeci de iubitori ai sporturilor de iarnă au luat cu asalt stațiunea în acest weekend pentru a profita de zăpadă.

Autorităţile din Sinaia au deschis, săptămâna aceasta, sezonul de iarnă. Pe domeniul schiabil al staţiunii, situat la 2000 de metri altitudine în Munţii Bucegi, se schiază, în acest weekend, pe pârtiile Variantă (Valea Soarelui 1, Lăptici 1 şi Lăptici 2).

Aglomerație la transportul pe cablu

Zeci de iubitori ai sporturilor de iarnă au urcat, sâmbătă, în Bucegi, încă de la punerea în funcţiune a mijloacelor de transport pe cablu administrate de autorităţile din Sinaia.

Gondola Sinaia, care urcă pe tronsonul Cota 1000 - Cota 1400, a început programul cu public la 08:00 şi funcţionează până la 17:00. Gondola Carp, care urcă de la Cota 1400 la Cota 2000 din Bucegi a început programul cu public la ora 08:30 şi funcţionează până la ora 16:30. Telescaunul Soarelui începe programul cu public la ora 08:40 şi funcţionează până la ora 16:00.

Telecabina tronson 1 (Sinaia - Cota 1400) a făcut prima urcare, sâmbătă, la 08:00 şi funcţionează până la 17:00.

Pârtie Sinaia

Pârtie Sinaia. Sursa foto: facebook

Va ninge și în continuare

Ninsorile vor continua și în zilele viitoare, mai ales în Carpații Meridionali.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben pentru perioada 30 noiembrie, ora 10 – 01 decembrie, ora 20.  Vor fi intensificări ale vântului în sudul țării, dar și viscol în vestul Carpaților Meridionali și Munții Banatului.

Rafalele vor atinge de 70...90 km/h, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (30 noiembrie), va ninge și va fi viscol.

La Sinaia, cota 1500, stratul de zăpadă era, sâmbătă dimineața, de 17 centimetri, iar la vârful Omu, de 25 cm.