Evenimentul Zilei > Politica > Partidul România Unită apără Biserica Ortodoxă Română. Ce transmit membrii partidului despre mușamalizarea știrilor
Partidul România Unită apără Biserica Ortodoxă Română. Ce transmit membrii partidului despre mușamalizarea știrilor

Partidul România Unită apără Biserica Ortodoxă Română. Ce transmit membrii partidului despre mușamalizarea știrilor

Partidul România Unită a transmis un comunicat de presă în care atrage atenția asupra știrilor care sunt făcute pentru a discredita Biserica Ortodoxă Română.

Partidul România Unită își exprimă îngrijorarea față de tentativele virulente care planează, de ceva vreme, asupra Bisericii Ortodoxe Române cu scopul vădit de a discredita aceasta instituție de temelie a neamului românesc, destabilizând astfel încrederea cetățenilor în misiunea sa.

În lumina celor mai sus menționate, Partidul România Unită consideră că astfel de situații sunt anume create pentru mușamalizarea unor știri, precum plagiatul Codruței Kovesi, și captarea atenției cetățenilor români cu alte subiecte ce le-ar putea trezi interesul și indignarea.

Pe fondul incertitudinii și a debusolării colective care definește astăzi societatea românească, cuvântul ortodoxiei românești reprezintă hrană sufletească pentru credincioși și deznădăjduiți ai vieții, iar orice încercare de suprimare a sa reprezintă începutul prigonirii, intimidării și persecuției, la care nici măcar dictatura regimului comunist nu s-a pretat.”