Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), a explicat demersul formațiunii politice pe care o conduce, de a-i ajuta pe românii care vor să conteste amenzile care au fost declarate neconstituționale.

”În raport cu iniţiativa noastră de a fi alături de fiecare om în timpul pandemiei, in temeiul actului normativ declarat neconstituţional de către CCR, văzând că în spaţiul public există o sumă de păreri, dorim să subliniem încă o dată faptul că, potrivit decretului 195/2020 termenul de depunere a acestor contestaţii începe să curgă cu 15 mai 2020. Aşadar fiecare român amendat este în termen pentru a putea contesta amenda, chiar dacă aceasta a fost plătită”, arată Daniel Ionașcu.

Acesta spune că partidul a pus la dispoziția cetățenilor mai multe mijloace de informare, pentru a-i putea ajuta. ”În acest sens, încă de ieri, PPU (social-liberal) fiind cu sufletul şi cu toată implicarea lângă durerea celor amendaţi a pus pe site şi pe toate paginile oficiale un formular care trebuie completat de orice contravenient semnat şi trimis judecătoriei din aria de competenţă unde s-a produs evenimentul şi unde arătă clar că este în termen, iar aceste judecăţi făcandu-se după intrarea în vigoare a deciziei CCR, instanţa de judecată va contesta nulitatea de drept a procesului verbal prin care se aplică contravenţia, ca urmare a declarării ca fiind neconstituțional actul normativ.

Aşadar, neexistând legea care sancţionează nu poate exista nici sancţiunea, iar cei care au plătit deja sunt îndreptățiți să ceară banii înapoi, întrucât sumele au fost plătite în baza unui act normativ neconstituţional” a conchis avocatul Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal).

Modelul formularului poate fi descărcat pe site-ul partidului.

De asemenea, PPU (social-liberal) pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon 0726.139.040, apelabil între orele 10.00 – 14.00, interval de timp în care un specialist al partidului vă stă la dispoziție pentru lămuriri.