Partenerul lui Marian Vanghelie e acuzat de SPĂLRE DE BANI de peste 57 MILIOANE lei

Partenerul lui Marian Vanghelie e acuzat de SPĂLRE DE BANI de peste 57 MILIOANE lei

În dimineaţa de azi, 7 noiembrie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au pus în aplicare 18 mandate de percheziţie domiciliară şi zece mandate de aducere, pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani. Surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat că sunt vizate activitățile a două firme, printre care SC Imob Lux Construct SRL. Potrivit informațiilor EVZ, această firmă este controlată, printr-un offshore din Seychelles și printr-un partener de afaceri, de către Marin Dumitru, unul din prietenii apropiați ai edilului Marian Vanghelie. În ultimii patru ani, firmele controlate direct sau indirect de către Marian Dumitru au câștigat contracte din bani publici în valoare de 270 de milioane de lei de la primăria condusă de Vanghelie.

Acţiunea poliţiştilor bucureşteni survine în urma cercetărilor şi a documentării activităţii infracţionale, în perioada februarie – noiembrie a.c., a unui grup de persoane specializate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, transmite Poliția Capitalei.

Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, beneficiind de sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Analiză a Informaţiilor – D.G.P.M.B., dar şi al Serviciului Român de Informaţii, au pus în aplicare mandatele de percheziţie domiciliară şi mandatele de aducere.

În urma cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că, două dintre persoane bănuite ar fi contractat în numele a două societăţi comerciale mai multe lucrări de construcţii, pe care, ulterior le-ar fi subcontractat pentru sume de bani mult mai mici sau le-ar fi executat chiar cu angajaţii proprii.

Ne puteți urmări și pe Google News

În vederea diminuării obligaţiilor fiscale, aceştia ar fi înregistrat achiziţii fictive de la 12 societati comerciale, transferând astfel sumele de aproximativ 114.000.000 de lei, 5.000.000 de euro şi 506.000 de dolari americani, bani care ulterior ar fi fost retraşi in numerar prin intermediul altor societaţi cu comportament de tip fantomă.

Sumele de bani astfel obţinute, ar fi fost introduse în alte circuite economice şi financiare, în vederea disimulării şi ascunderii originii fondurilor, folosindu-se în acest sens atât societăţi comerciale de tip fantomă cât şi societati de tip offshore. 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 57.000.000 de lei.

Poliţia Capitalei continuă cercetările în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu opt bănuiţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.