Evenimentul Zilei > Politica > Parlamentul va lua act de încetarea mandatului Monicăi Iacob Ridzi
Parlamentul va lua act de încetarea mandatului Monicăi Iacob Ridzi

Parlamentul va lua act de încetarea mandatului Monicăi Iacob Ridzi

Camera Deputaţilor va lua act de încetarea mandatului Monicăi Iacob Ridzi, după ce aceasta a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare. Tribunalul Bucureşti a trimis, miercuri, o scrisoare Biroului Permanent al Camerei referitoare la condamnarea definitivă a deputatului, urmând ca plenul acestui for legislativ să ia act de încetarea mandatului de deputat.

”Instanţa a trimis o comunicare cu privire la doamna Ridzi privind condamnarea dânsei, ca să nu fim în situaţia domnului Neţoiu. La următorul plen urmează să operăm în lista de prezenţă, dânsa nu o să mai apară”, a declarat secretarul Camerei Marcel Ciolacu (PSD), după şedinţa Biroului permanent al Camerei, citat de Mediafax.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta în perioada de carantină.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.