Evenimentul Zilei > Actualitate > Parlamentarii USL s-ar reîntoarce în legislativ. Vezi condițiile puse de Ponta președintelui Băsescu!
Parlamentarii USL s-ar reîntoarce în legislativ. Vezi condițiile puse de Ponta președintelui Băsescu!

Parlamentarii USL s-ar reîntoarce în legislativ. Vezi condițiile puse de Ponta președintelui Băsescu!

Protestul parlamentarilor PSD şi PNL va înceta, iar activitatea legislativului va fi deblocată dacă preşedintele Băsescu să dea curs solicitărilor opoziţiei, a declarat, astăzi, liderul social-democrat, Victor Ponta.

“Mă aştept ca preşedintele să intervină pentru deblocarea Parlamentului – să propună un angajament clar că Guvernul să nu mai folosească angajările de răspundere, să nu mai abuzeze de ordonanţele de urgenţă, să ceară demisia Robertei Anastase pentru frauda de la Legea Pensiilor şi ca pe viitor să se respecte rezultatele votului popular”, a explicat Ponta, pentru Ziare.com, condițiile în care parlamentarii USL s-ar reînoarce la lucrările legislative.
“Acestea sunt condiţii suplimentare la acea a demisiei cabinetului Boc şi înlocuirea sa cu un guvern de tehnocraţi. Dacă vine tot un guvern Boc, dar fără Boc nu va avea sprijinul nostru”, a completat Ponta lista de revendicări.
Cât priveşte consultările la care șeful statului a invitat partidele pe tratatul interguvernamental de stabilitate bugetară, Ponta crede că acestea sunt oarecum futile, în condiţiile în care termenii acordului pe care România s-a angajat să-l aplice au fost asumaţi fără ca opoziţiei să i se solicite înainte un punct de vedere. “Nu se poate schimba nimic. Nu ne împiedică nimeni să respectăm prevederile, existau şi în tratatul UE, e bine să le respectăm. Nici vorba să ne opunem. Doar să nu păţim ca la ACTA (…) Problema e că nu a făcut nimeni o evaluare onestă şi de prezentat românilor”, a comentat Ponta.