Editura Evenimentul si Capital

Parlamentarii martori din dosarul Vlasov susțin că au semnat fără să citească inițiativa legislativă

Mihail Vlasov
Autor: | | 4 Comentarii | 371 Vizualizari

Parlamentarii al căror nume apare în rechizitoriul prin care Mihail Vlasov a fost trimis în judecată pentru dare de mită, într-un nou dosar, susţin, conform documentului DNA, că au semnat o iniţiativă legislativă pentru trecerea Registrului Comerţului la CCIR fără să-i cunoască iniţial conţinutul şi că nu aveau informaţii despre ceilalţi coiniţiatori.

În rechizitoriu se menţionează că au fost audiaţi ca martori parlamentarii Alina Gorghiu, Florin Iordache, Aurel Vainer şi Klarik Laszlo-Attila. În 17 februarie 2015, deputatul Alina Gorghiu, arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, a declarat că, la începutul anului 2013, a fost contactată de către Florin Iordache, care i-a solicitat să semneze propunerea legislativă privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului.

"Martora declară că nu şi-a pus problema cine a redactat acest proiect de lege, însă arată că acesta era un proiect asumat de formaţiunea politică din care face parte. Alina Gorghiu arată că nu a purtat discuţii cu deputatul Mircea Grosaru asupra acestei iniţiative legislative, însă s-a întâlnit cu acesta la Curtea de Arbitraj şi a presupus că a fost numit arbitru", se menţionează în rechizitoriul DNA.

Versiunea lui Iordache

Conform aceluiaşi document, deputatul Florin Iordache a declarat, la 29 ianuarie 2015, că, în cadrul unor discuţii la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional cu participarea preşedintelui CCIR, Mihail Vlasov, "s-a dezbătut oportunitatea revenirii Registrului Comerţului în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a României".

El a precizat că, la începutul anului 2013, a purtat "o discuţie cu alţi colegi parlamentari, respectiv Alina Gorghiu şi Mircea Grosaru, pentru a semna şi susţine propunerea legislativă privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului".

"În continuare, martorul declară că nu a ştiut faptul că ceilalţi iniţiatori ai propunerii legislative au fost Aurel Vainer, Marko Attila şi Klarik Laszlo, afirmaţie neadevărată, întrucât martorii Klarik Laszlo-Attila şi Aurel Vainer recunosc faptul că Florin Iordache le-a cerut personal să semneze respectiva iniţiativă legislativă. Mai mult, din conţinutul convorbirilor telefonice rezultă că deputatul Florin Iordache s-a ocupat personal din dispoziţia inc. Mihail Vlasov de depunerea proiectului de act normativ la registratura Camerei Deputaţilor, după obţinerea semnăturilor parlamentarilor indicaţi de Mihail Vlasov. Mai mult, deputatul arată că nu îşi aminteşte "cum această propunere legislativă a intrat în posesia mea, dar este cert că eu nu am elaborat conţinutul acesteia, doar mi l-am însuşit". Şi această afirmaţie este parţial nesinceră, întrucât martorul omite cu ştiinţă să declare faptul că a primit textul propunerii legislative de la inc. Mihail Vlasov, astfel cum rezultă din conţinutul convorbirilor telefonice (...)", arată procurorii.

Florin Iordache a mai subliniat că nu a studiat în detaliu acest proiect normativ şi că şi-a însuşit un conţinut pe care nu l-a cunoscut în integralitate.

A semnat ca primarul

Traian Basescu arunca BOMBA! Pe cine vrea candidat la prezidentiale! Este fara PRECEDENT

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI