Evenimentul Zilei > Politica > Parlamentarii încep sesiunea ordinară. Care sunt prioritățile legislative
Parlamentarii încep sesiunea ordinară. Care sunt prioritățile legislative

Parlamentarii încep sesiunea ordinară. Care sunt prioritățile legislative

Senatorii şi deputaţii se reunesc luni în cea de a doua sesiune ordinară din acesta an.

Printre priorităţile legislative în noua sesiune parlamentară se numără noua lege a pensiilor, reexaminarea legii off-shore şi definitivarea modificărilor la Codul penal şi Codul de procedură penală după pronunţarea CCR asupra sesizărilor de neconstituţionalitate.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a convocat Biroul permanent pentru luni, la ora 13,00, urmând ca de la ora 14,00, grupurile parlamentare să se întrunească fiecare într-o şedinţă.

Plenul va începe la ora 16,00. O procedură similară se va desfăşura şi la Camera Deputaţilor: 14,00 – Birou permanent şi 16,00 – şedinţă în plen.

Tot la începutul sesiunii, Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI îl va invita la audieri pe ambasadorul României în SUA, George Maior, fost şef al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Audierea este deja programată pe data de 4 septembrie.

„Pe domnul Maior am decis să-l invităm la comisie pe data de 4 septembrie, marţi, la ora 11,00. Am semnat o adresă şi mâine va pleca spre Ministerul Afacerilor Externe şi am avut şi un dialog cu domnia sa prin mesaje spunându-i acest lucru. (…) Încă nu a confirmat, dar eu cred că va veni", a declarat preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

Totodată, în data de 11 septembrie, conducerea SRI ar putea fi audiată la comisia comună de resort, potrivit preşedintelui comisiei.

Pe de altă parte, președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a spus sâmbătă că schimbarea legislaţiei privind securitatea naţională trebuie „să purceadă rapid", punctând că nu are „o idee proastă" despre înfiinţarea Agenţiei naţionale de interceptare.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: