Evenimentul Zilei > Politica > Parlamentarii au stâlcit limba română la audierea viitorului ministru al Culturii
Parlamentarii au stâlcit limba română la audierea viitorului ministru al Culturii

Parlamentarii au stâlcit limba română la audierea viitorului ministru al Culturii

În dorința de a-l lăuda pe Ionuț Vulpescu, propus pentru funcția de ministru al Culturii în viitorul guvern Ponta, mai mulți parlamentari PSD din comisiile de cultură au făcut greșeli gramaticale elementare.

Deputata Maria Drăghici a spus despre Ionuț Vulpescu că „puţini tineri din această generaţia avem care să se ridice la valoare, înălţimea pregătirii pe care o are domnia sa”. Ea a precizat că a venit la audierea lui Vulpescu pentru „a aduce un elogiu unui tânăr, care face cinste cetăţenilor României”.

Drăghici și-a încheiat apologia menționând „facultatea care a absolvit-o şi ministru Ştirbu”, făcând referire că ambii sunt absolvenţi de Teologie.

Nici deputatul PSD Florin Pâslaru nu s-a lăsat mai prejos, el adresându-se lui Ionuț Vulpescu cu apelativul „domnule încă candidat”.

La audierea din comisiile de cultură, viitorul ministru a fost întrebat dacă îl preferă pe Papa Ioan Paul al II-lea sau pe Papa Francisc. Vulpescu a  spus că-l preferă pe Ioan Paul al II-lea pentru că acesta a fost şi pasionat de sport.