Evenimentul Zilei > Monden > Parisul renaşte! Cozi de peste 1 km la intrarea în magazine. Foto în articol
Parisul renaşte! Cozi de peste 1 km la intrarea în magazine. Foto în articol

Parisul renaşte! Cozi de peste 1 km la intrarea în magazine. Foto în articol

Magazinele se redeschid în Franţa, iar clienţii nu se lasă aşteptaţi: o demonstrează coada kilometrică care s-a creat în faţa magazinului Zara, companie spaniolă de vânzări cu amănuntul, şi nu numai.

Aşadar, Zara îşi redeschide porţile după blocaj. Deşi deschiderea era prevăzută pentru ora 10 de dimineaţă, deja de la ora 8 s-a format coada. Fotografiile au devenit virale pe net.

Atât de aşteptata redeschidere a magazinelor după starea de urgenţă s-a dovedit a fi o reacţie incredibilă a francezilor, care au dat năvală, nemairespectând pe alocuri nici distanţarea socială de siguranţă.

Visualizza l'immagine su Twitter

Imaginile cu cozile au devenit virale pe reţelele de socializare

„Ieri a fost prima zi după carantină în Franţa iar lumea a format cozi la Zara”, se citeşte într-un comentariu pe Twiter.

Apoi: „Franţa şi-a redeschis magazinele de bunuri neesenţiale pentru prima dată după 8 săptămâni. Lumea face cozi la Zara.  N-am învăţat nimic, absolut nimic’‘, scrie un alt utilizator.

Dorinţa de reîntoarcere la normalitate este incredibilă. La Paris, cel puţin, acest lucru resipră prin toţi porii pofta de a trăi: sunt oameni care se plimbă, zâmbesc, discută cu glas tare, se salută, care-şi cumpără o cafea la rulotă sau un ziar.

Alţii aşteaptă răbdători să intre în magazinul preferat după luni de zile de abstinenţă…Dorinţa aprigă de a trăi normal, omeneşte, notează Huffingtonpost.

Visualizza l'immagine su Twitter

Acelaşi lucru se poate vedea în imaginea de deschidere a articolului în faţa magazinului Louis Vuitton.