Părinții săi și-au propus să-l protejeze pe micuț de coronavirus și au adoptat o metodă neconvențională. De asemenea, leacul a fost încercat și de cei doi, dar și de celălalt copil, o fetiță în vârstă de 7 ani.

Părinții au urmat un tratament „băbesc” și au consumat sânge de broască țestoasă. Și cei doi copii au primit din acest „medicament”, iar efectele nu au întârziat să apară. Bebelușul s-a simțit foarte rău și a ajuns de urgență la spital, acolo unde și-a pierdut viața. Probleme mari au avut și ceilalți membri ai familiei, care au necesitat intervenție medicală la Spitalul Rosa Duarte.

Părinții fetiței decedate din cauza licorii făcuseră rost de sângele de broască țestoasă de la un vraci din Haiti. În această țară, vecină cu Republica Dominicană, există un cult pentru magie și religiile neconvenționale, așa cum este voodoo. Preoții care practică ritualuri voodoo și-au canalizat eforturile, în ultima perioadă, pe combaterea pandemiei de coronavirus.

Pentru că haitienii nu au parte de servicii medicale nici măcar la un nivel satisfăcător, ei apelează la tratamente controversate, care de multe ori creează probleme și mai mari decât cele pe care le au pacienții. În ultimele săptămâni, cazurile de îmbolnăviri au ajuns la 865.

„Practicanţii de voodoo, în special houngan şi mambo, au responsabilitatea de a se îngriji de sănătatea populaţiei”, a spus un lider religios din Haiti. În această țară, cu o populație de 11 milioane de locuitori, peste jumătate dintre cetățeni sunt afiliați la practicile voodoo. Aduse în această parte a lumii din Vestul Africii, în urmă cu câteva secole, de către sclavi.

„Trăim într-o ţară în care sistemul de sănătate nu este capabil să răspundă provocărilor pandemiei, aşa că ne bizuim în schimb pe remedii naturiste”, a explicat un haitian. Tratamentele se pare că au prins și la unii dintre vecinii din Republica Dominicană.