"Părintele" Dracula Park vrea să le ia turiştii grecilor loviţi de criză

"Părintele" Dracula Park vrea să le ia turiştii grecilor loviţi de criză

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS), Dan Matei Agathon, este de părere că turismul românesc are o şansă "nebănuită" de a beneficia de pe urma realocărilor de turişti şi a reorientării operatorilor de turism străini, în contextul crizei economice din Grecia.

În afară de problemele grecilor, oficialul FPTS mai identifică şi creşterea tarifelor turistice în Turcia ca pe un posibil avantaj al României. "De nişa creată de instabilitatea socio-economică din Grecia pe de o parte şi de creşterea tarifelor la pachetele turistice de către Turcia pot profita pe plan european doar două ţări, România şi Bulgaria", afirmă Agathon într-un comunicat.

O ţintă pentru hotelierii români ar fi turiştii germani, care s-au îndreptat în număr mai mic spre Bulgaria în acest an. Pentru asta însă, ar fi nevoie de modificări ale sistemului. "Sistemull all inclusive trebuie generalizat pe piaţa românească, cu amendamentul că standardele pe care le aşteaptă turiştii străini sunt ridicate. Operatorii autohtoni trebuie să poată oferi calitatea all inclusive-ului grecesc sau turcesc la preţuri atractive dacă doresc să atragă înspre România turiştii europeni care îşi caută în acest an o alternativă la litoralul elen sau turcesc", se precizează în comunicatul FPTS.

Nu în ultimul rând, Guvernul este solicitat şi el să intervină. "Este obligatoriu ca intenţia de a participa la realocarea turiştilor străini care vor ocoli Grecia sau Turcia în acest an să ajungă şi la ministerul de resort care are de luat câteva decizii importante în ceea ce priveşte facilităţile fiscale oferite hotelierilor. Cu taxele aflate la un nivel ridicat, hotelierii români nu vor putea să fie competitivi pe piaţa europeană în ceea ce priveşte oferta de preţuri", estimează Agathon. Acesta a fost ministru al Turismului în perioada guvernării Năstase, fiind artizanul celebrului proiect "Dracula Park", care într-un final nu a mai fost finalizat.

Ne puteți urmări și pe Google News