"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 – 2016, HEXI PHARMA a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de HEXI PHARMA cu aceste unităţi medicale – având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active – este de cca. 51 milioane lei", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

În această dimineață, înainte de a intra în sediul Parchetului General, Augustin Lazăr a anunțat că procurorii vor stabili astăzi valoarea prejudiciului în Dosarul dezinfectanților diluați din spitale, în care este implicată firma Hexi Pharma. Nu este vorba, însă, de valoarea finală, dat fiind faptul că suma ar putea să crească, zilele următoare, pe măsură ce ancheta avansează.

„Astăzi vom avea un prejudiciu. Activitatea de ridicare de documente continuă și acest prejudiciu ar putea fi updatat în zilele următoare. Ar putea să se identifice noi prejudicii în zilele următoare", a declarat procurorul general Augustin Lazăr, citat de Agerpres.

Cât privește dosarul deschis în cazul morții lui Dan Condrea (decedat duminică, într-un cumpit accident auto) procurorul general a explicat că se vor realiza expertize genetice pentru identificarea victimei, dar și că vor fi făcute percheziții informatice, fiind ridicate, în acest sens, medii de stocare care vor fi examinate de experții Parchetului.

Augustin Lazăr a refuzat să spune dacă Dan Condrea ar fi fost interceptat și nici dacă Parchetul General a primit informări de la SRI cu privire la patronul Hexi Pharma.

 

Te-ar putea interesa și: