Evenimentul Zilei > Social > Parastasul Regelui MIHAI, la Curtea de Argeș
Parastasul Regelui MIHAI, la Curtea de Argeș

Parastasul Regelui MIHAI, la Curtea de Argeș

Parastasul de şase luni de la trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I al României are loc sâmbătă, la ora 12.00, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş.

Custodele Coroanei române, Margareta, şi Principele Radu, precum şi Principesa Maria vor lua parte la parastasul de şase luni de la trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I al României.

Potrivit unei informări a Biroului de presă al Casei Majestăţii Sale, slujba va fi oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, iar presa va avea acces în faţa Noii Catedrale.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.