Potrivit unui artiicol din Vatican News, "Papa Francis a donat 500.000 de dolari pentru a ajuta migranții din Mexic. Fondurile (….) vor fi distribuite între 27 de proiecte promovate de către șaisprezece eparhii mexicane și congregații religioase, care au solicitat asistență în continuarea furnizării de alimente, cazare și necesități de bază migranților".

După cum reiese din articolul Vatican News, se pare că Suveranul Pontif a fost profund mișcat de soarta celor care încearcă să forțeze granița americană. "Bărbații și femeile, adesea cu copii mici, fug de sărăcie și violență, sperând pentru un viitor mai bun în Statele Unite. Cu toate acestea, granița SUA rămâne închisă pentru ei".

Drept urmare, Sfântul Părinte a decis să trimită banii pentru "sprijinirea a peste 75.000 de persoane care au sosit în Mexic în 2018 în șase caravane de migranți", pentru că acești oameni "au fost blocați, în imposibilitatea de a intra în Statele Unite, fără o locuință sau mijloace de trai". Dacă de la Roma asaltul imigranților asupra Statelor Unite se vede ca o criză umanitară, în America Centrală lucrurile par cu totul altceva.

Potrivit declarațiilor președintelui Honduras, Juan Orlando Hernández, unele dintre caravanele care se îndreaptă către granița SUA au fost organizate de "grupurile de stânga" din țara sa și sunt "finanțate de Venezuela". La rândul său, șeful departamentului de informații din Guatemala, Mario Duarte, a declarat, în februarie, că aceste caravane sunt "bine planificate" și "bine organizate" de forțe interesate să-i
transforme într-o armă politică pe cei care își doresc un viitor mai bun. "Nu a fost un eveniment spontan. A fost bine planificat. A fost bine organizat", a spus Duarte, adăugând că diferite servicii de informații și agenții militare au dovezi că nu e vorba de o un fenomen spontan, ci de o acțiune planificată.

Să nu vă gândiți că ajutorul Papei se referă strict la credincioșii romano catolici din America latină care încearcă să intre în Statele Unite. Nici vorbă! Cel mai progresist papă din istorie este un mare susținător și al imigrației din Orientul Mijlociu și Africa de Nord spre Europa. La începutul acestei luni, Papa a spus că migranții aduc cu ei bogăție. "Să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru o societate multietnică și multiculturală (…) pentru că dialogul între culturi, persoane și etnii este bogăție. (…) Nu trebuie să ne fie frică de apa vieții, de această multietnicitate, de acest multiculturalism", a spus Francisc, "și aici mă ating de un subiect inflamabil: nu-ți fie frică de migranți", le-a spus Papa tinerilor din Milano care au venit să-l viziteze.

Mai mult, Francisc, care pare să fi devenit papă cu sprijinul Mafiei de la Saint Gallen (cum cum au numit-o înșiși cardinalii progresiști care au pus bazele acestui grup de la vârful Bisericii Catolice), nu face niciun secret din opoziția sa față de acțiunile președintelui american Donald Trump: "constructorii de ziduri, fie că sunt din sârmă sau din cărămidă, vor deveni prizonieri ai zidurilor pe care le construiesc. Asta e istoria”.