Evenimentul Zilei > International > Ce crede Papa Francisc despre PLĂCERILE carnale, amor, pasiune dintre FEMEIE şi BĂRBAT
Ce crede Papa Francisc despre PLĂCERILE carnale, amor, pasiune dintre FEMEIE şi BĂRBAT

Ce crede Papa Francisc despre PLĂCERILE carnale, amor, pasiune dintre FEMEIE şi BĂRBAT

Dragostea are două scopuri: iubirea şi generarea de viaţă. E o pasiune, iubirea e o pasiune. Adevărata iubire e pasională. Iubirea dintre un bărbat şi o femeie, când e pasională, te poartă spre a da viaţă continuu. A da iubire cu corpul şi sufletul, a spus Papa răspunzând la întrebările tinerilor de la dioceza franceză din Grenoble-Vienne, pe care i-a primit în audienţă.

Sexualitatea, sexul, sunt un dar de la Dumnezeu. Nu sunt un tabù

''Când Dumnezeu a creat bărbatul şi femeia, Biblia spune că amândoi sunt imaginea şi asemănarea Sa. Amândoi, nu numai Adam sau Eva, amândoi, împreună. Iar Iisus merge mai departe şi spune: acest bărbat şi această femeie, îşi vor lăsa părinţii şi se vor uni într-o singură persoană, o singură identitate, o singură credinţă, în căsătorie. O singură carne, aceasta este grandoarea sexualităţii'', a spus Papa. ''Şi trebuie vorbit despre sexualitate în acest fel. Iar sexualitatea trebuie trăită în acest fel, la această dimensiune: A IUBIRII DINTRE UN BĂRBAT ŞI O FEMEIE. Dar multe din cele spuse au dispărut, cu toate păcatele apărute. Minciuna, ura…sunt păcate capitale. În acest fel nu mai avem de a face cu sexualitatea iubirii, este o sexualitate atât de fadă, ruptă de iubire şi folosită pentru divertisment''.

Aveţi grijă de dimensiunea voastră sexuală, identitatea voastră sexuală

''Spuneţi-mi, aţi văzut, de exemplu, vreo industrie a minciunii? Nu! Dar o industrie a sexualităţii, ruptă de iubire, aţi văzut? Da! Mulţi bani se câştigă cu industria pornografiei, de exemplu. Este o degenerare a sexualităţii, faţă de locul şi rolul pe care l-a hărăzit Dumnezeu. Dar sexualitatea e uriaşă, aveţi grijă de dimensiunea voastră sexuală, identitatea voastră sexuală. Păstraţi-o cu grijă. Şi pregătiţi-o pentru iubire, inseraţi-o în acea iubire care vă va însoţi toată viaţa''.

Nu mai putem face dragoste la vârsta noastră, dar ne îmbrăţişăm, ne sărutăm. Ei, bine, aceasta este sexualitate adevărată

''Să vă povestesc un lucru. În Piaţa San Pietro, odată (eu salut lumea din Piaţă), erau două persoane mature, bătrâne, care îşi sărbătoreau a 60-a aniversare a căsătoriei. Erau luminoşi! Şi eu i-am întrebat: v-aţi certat des? Ei, câteodată! Şi merită această căsătorie celebrarea? Cei doi mă priveau, apoi s-au privit unul pe altul, m-au privit din nou şi, cu ochii plini de lacrimi mi-au spus: Suntem îndrăgostiţi!. După 60 de ani!''. Şi să vă mai spun ceva: odată un bătrân, foarte bătrân, cu soţia tot bătrână mi-au spus: Noi ne iubim mult şi de multe ori ne îmbrăţişăm. Nu mai putem face dragoste la vârsta noastră, dar ne îmbrăţişăm, ne sărutăm. Ei, bine, aceasta este sexualitate adevărată. Niciodată să nu te rupi de iubire fiindcă e atât de frumoasă'', sunt învăţăturile Papei Francisc date tinerilor aflaţi în vizită  la Vatican.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: