Evenimentul Zilei > International > Papa Francisc: ”Nu vă temeți de TATUAJE”
Papa Francisc: ”Nu vă temeți de TATUAJE”

Papa Francisc: ”Nu vă temeți de TATUAJE”

Sfântul Părinte consideră că tatuajele îi pot ajuta pe preoți să creeze o conexiune cu ”tinerii și cultura lor”. Tinerii preoți se pot folosi de ele.

Papa Francisc: Nu vă temeți de TATUAJE

Sfântul Părinte consideră că tatuajele îi pot ajuta pe preoți să creeze o conexiune cu ”tinerii și cultura lor”. Mai mult, Papa susține că tatuajele nu trebuie să inspire teamă pentru că ele pot ajuta la contruirea unui spirit de comunitate. El este de părere tinerii preoți pot să se folosească de simbolurile imprimate cu cerneală pe piele pentru a cunoaște mai bine o persoană și pentru a anima conversațiile cu enoriașii.

Papa a făcut toate aceste afirmații în timpul unei audiențe acordate unui grup de tineri la Vatican. El a dat de exemplu pe tinerele fete din Eritrea care prin tatuarea unei cruci pe frunte își manifestă credința și își celebrează frumusețea.

Papa Francisc a spus: "Eritreenii își tatuează de secole o cruce aici(arătânt spre frunte). Îi vedem și în ziua de astăzi. Crucea este tatuată acolo și o poartă cu mândrie."

El a mai subliniat că: "tatuajele semnifică, deseori, apartenența la o comunitate. Tinere care îți faci un tatuaj, ce cauți să obți prin acest gest? Nu cumva consideri că îți exprimă identitatea? "

Sfântul Părinte a adăugat că "Nu trebuie să ne speriem. Când suntem aproape de tineri nu trebuie să trăim niciodată teama. Chiar și în spatele lucrurilor care nu par bune la prima vedere, se află lumina tinereții, ceva fundamental bun", a mai adăugat Papa.

Papa Francisc: "TINEREȚEA NU EXISTĂ"

Papa Francisc a lansat, recent o carte în care îşi împărtăşeşte dragostea pentru tineri dar îi şi avertizează împotriva tentaţiilor şi efemerului. Cartea de conversaţii se cheamă "Dio è giovane".

În această carte-interviu cu scriitorul şi jurnalistul italian Thomas Leoncini, Jorge Bergoglio se adresează tinerilor şi nu tinereţii, pentru că, spune el, "asta nu există".

Papa Francisc denunţă, în lucrare, ravagiile pe care le face chirurgia estetică, în vogă printre tinerii din anumite ţări, mai ales în America Latină.Pe continentul de origine al Papei, prea mulţi caută să "corespundă normelor societăţii pentru a nu sfârşi prin a fi excluşi", subliniză el.