Papa Francisc, invitat în Argentina. Javier Milei a trecut de la „imbecil” la „Sanctitatea Voastră”

Papa Francisc, invitat în Argentina. Javier Milei a trecut de la „imbecil” la „Sanctitatea Voastră” Argentina, Javier Milei. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Președintele Javier Milei l-a invitat pe Papa Francisc în Argentina. Anterior, acesta l-a numit „imbecil” pe liderul Bisericii Catolice, iar acum se pare că președintele încearcă o apropiere de suveranul pontif.

În ultimii ani, Javier Milei a avut o atitudine critică față de papa Francisc, pe care l-a numit „imbecil”. Acum, după ce a devenit președintele Argentinei, acesta l-a invitat pe suveranul pontif să viziteze țara.

Javier Milei îl invită pe Papa Francisc în Argentina

Președintele argentinian Javier Milei l-a invitat joi pe papa Francisc să își viziteze țara natală. Gestul a fost văzut de mulți ca o nouă „ramură de măslin” întinsă Vaticanului, după declarațiile controversate din ultimii ani:

„Prezenţa şi mesajul său vor contribui la unificarea ţării. Acest lucru ne va da puterea colectivă necesară pentru a apăra pacea și a munci pentru prosperitate”, a declarat purtătorul de cuvânt prezidenţial Manuel Adorni, potrivit Reuters.

Ne puteți urmări și pe Google News

În trecut, Javier Milei a vorbit despre Papă folosind expresiile „imbecil” şi „omul diavolului pe Pământ”. După ce a fost ales preşedinte, în noiembrie anul trecut, acesta şi-a schimbat atitudinea, utilizând cuvintele „Sfinţia Sa” atunci când vorbea despre Papa Francisc.

Papa Francisc, declarație

Biroul prezidenţial a precizat că Milei şi Papa au discutat telefonic după scrutinul prezidenţial din Argentina

Noul preşedinte al Argentinei și-a exprimat speranța după alegeri că suveranul pontif va vizita țara „foarte curând”.

Critic virulent al socialismului, Javier Milei a spus despre suveranul pontif, printre altele, că este un „imbecil care apără justiția socială”.

Papa Francisc nu a vizitat Argentina, țara sa natală, după ce a devenit liderul Bisericii Catolice în urmă cu zece ani.

Papa Francisc, Vatican

Papa Francisc a vorbit recent despre dorința de a vizita Argentina

Papa Francisc, primul papă din America Latină, a declarat într-un interviu că și-ar dori să își viziteze țara natală în 2024. Suveranul pontif a împlinit 87 de ani în decembrie. Acesta a dezvăluit că vrea simplificarea ritualurile funerare folosite de predecesorii săi timp de generații.

Datorită devoțiunii sale față de Fecioara Maria, Maica Domnului, a decis să fie îngropat în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma. Locul se află în afara zidurilor Vaticanului, unde merge să se roage în mod tradițional înainte de călătorii.

Timp de peste 100 de ani, papii au fost înmormântați în grotele de sub Bazilica Sfântul Petru din Vatican.