Papa Benedict XVI: „Căsătoriile homosexuale și avortul sunt puterea lui Antihrist”

Papa Benedict XVI: „Căsătoriile homosexuale și avortul sunt puterea lui Antihrist”

Papa emerit Benedict al XVI-lea a explicat amploarea luată de „căsătoriile homosexuale” și de „avort” – și faptul că nu mai stârnesc frică de pedeapsa divină – prin „puterea spirituală a lui Antihrist”.

„Cu o sută de ani în urmă”, afirmă Benedict în noua biografie scrisă de Peter Seewald, „toată lumea ar fi considerat absurd să vorbești despre o căsătorie homosexuală. Astăzi, ești exclus din societate dacă te opui.”

Același lucru se întâmplă cu „avortul și cu crearea de ființe umane în laborator”, adaugă Papa emerit.

„Societatea modernă este pe cale să formuleze un credo anticreștin, iar dacă te opui, ești pedepsit de societate prin excomunicare.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Și Benedict mai spune:

„Temerea de această putere spirituală a lui Antihrist este atunci cu atât mai firească și are cu adevărat nevoie de ajutorul rugăciunilor din dioceze și din întreaga Biserică Universală pentru a-i rezista.”

Biografia de peste 1000 de pagini este programată să fie lansată pe 4 mai în limba germană și pe 17 noiembrie în engleză.

După moartea lui Ioan Paul al II-lea în 2005, Benedict, fostul cardinal Joseph Ratzinger, a fost Suveran Pontif până la demisia sa surprinzătoare din februarie 2013, în locul său fiind ales Papa Francisc, în martie 2013.