Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică în aer. Avion plin de pasageri bolnavi de COVID-19. Autoritățile sunt în alertă
Panică în aer. Avion plin de pasageri bolnavi de COVID-19. Autoritățile sunt în alertă

Panică în aer. Avion plin de pasageri bolnavi de COVID-19. Autoritățile sunt în alertă

În avionul care se întorcea din Grecia cu 193 de pasageri la bord au fost mai multe persoane infectate cu noul coronavirus.

Acum, pasagerii şi echipajul unei curse Tui pe ruta Zakynthos-Cardiff vor trebui să se izoleze timp de 14 zile.

Pasagerii spun că echipajul nu a impus purtarea măştii pe parcursul zborului.

Călătorii zborului operat de Tui a povestit că avionul a fost plin de „covidioţi” care nu purtau mască şi un echipaj „inept căruia nu i-a păsat câtuşi de puţin” de regulile pe care trebuia să le impună.

Autorităţile sanitare galeze  au afirmat că au fost depistate 16 persoane care au plecat din insula grecească Zante cu destinaţia Cardiff, în data d 25 august.

Stephanie Whitfield, o pasageră, a povestit că a decis să se autoizoleze împreună cu soţul ei înainte să afle de cazurile pozitive.

„Zborul a fost un dezastru organizatoric. Tipul de lângă mine a stat tot timpul cu masca sub bărbie. Iar echipajul nu doar că nu i-a atras atenţia, ci i-a mai oferit şi o băutură gratis pentru că a spus că se ştie cu un membru al echipajului”, a spus ea.

„Mai mulţi oameni şi-au dat jos măştile şi au făcut ture prin avion ca să vorbească cu alţii. Imediat ce am aterizat, oamenii şi-au dat jos măştile”.

„Le-am spus că oamenii îşi dau jos măştile. Niciun membru al echipajului nu le-a atras atenţia”

Un alt călător a descris scene haotice pe aeroportul din Zante unde personalul a verificat permisele de zbor pe telefoanele pasagerilor.

„A fost ceva gen gratis pentru toţi la urcarea în avion. Oamenii şi-au schimbat locurile între ei”, a spus el care a precizat că a fost anunţat să se autoizoleze la cinci zile după zbor. Un pasager identificat ca Lewis a declarat că echipajul a anunţat în repetate rânduri pasagerii să-şi pună măştile.

„Le-am spus că oamenii îşi dau jos măştile. Niciun membru al echipajului nu le-a atras atenţia. N-am mai văzut asta la niciun alt operator de zbor”.

El a mai povestit că oamenii au răspuns invitaţiei echipajului de a se muta într-o zonă amenajată din faţă dacă consideră că au simptome.

„Ar fi trebuit să ne spună să ne izolăm înainte să ne dăm jos din avion. Am aflat de la ştiri. În cinci zile am luat contact cu o grămadă de oameni”.

Compania de zbor Tui a transmis că măsurile de siguranţă prioritare şi s-a declarat îngrijorată de aceste acuzaţii.

„Echipajul e instruit la cele mai ridicate standarde. O anchetă a fost deschisă în condiţiile în care aceste îngrijorări nu au fost raportate în cursul zborului sau înaintea zilei de azi”, potrivit stiridiaspora.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: