Pandemia schimbă mersul lumii! Globalizarea dă înapoi, iar elitele riscă să fie măturate!

Pandemia schimbă mersul lumii! Globalizarea dă înapoi, iar elitele riscă să fie măturate!

Oricât de mare ar fi tributul de sânge pe care umanitatea va trebui să-l plătească acestei pandemii, lumea va depăși și această amenințare, Mai devreme sau mai târziu, un vaccin și un medicament eficace vor elimina amenințarea noului coronavirus. Ceva se va modifica, însă, pentru o lungă perioadă de timp- comportamentul nostru. Aceste schimbări la nivel individual și colectiv sunt tema analizei pe care Dr. Stephen Davies, profesor de Istorie și Istorie a Economiei la Manchester Metropolitan University mai bine de treizeci de ani, o face pentru site-ul de știri Al Arabiya.

De asemenea, slăbesc elitele, deoarece acestea sunt mai  susceptibile să contracteze boli infecțioase, deoarece călătoresc mai mult și trăiesc în metropole mari care sunt centrele  sistemelor comerciale, iar în lumea de astăzi sunt de obicei mai în vîrstă decât media. Un alt focar major și mai răspândit în China ar putea avea implicații grave, în special dacă populația va considera că Partidul Comunist a pierdut „Mandatul cerului” și din cauza asta oamenii sunt pedepsiți cu boli. În plus, această epidemie particulară se poate adăuga la alte presiuni asupra  sistemului monetar și financiar de la nivel mondial, care este deosebit de fragil și poate declanșa o scădere accentuată a valorilor activelor, care va șterge o mare parte din averea celor foarte bogați. După cum argumentează Walter Scheidel în The Great Leveler, este vorba de catastrofe majore, precum războaiele și pandemiile, care de obicei aduc reduceri mari ale inegalității”.

Pe lângă aceste procese, care deja au început să se simtă, marea schimbare se va produce, însă, la nivel psihologic.

Pandemiile sunt adesea asociate cu o creștere a milenarismului, mai precis a ideii că sfârșitul lumii este iminent. Acest tip de credință cvasi-religioasă și-a găsit deja expresia în mișcări precum Extinction Rebellion și este probabil să câștige forță, cu rezultate politice și culturale neprevăzute. În schimb, alți oameni, se vor gândi că, dacă viața este scurtă, ar fi mai bine să trăiască prezentul și să nu-și reprime  nicio dorință”.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, oamenii tind să și piardă încrederea în experții recunoscuți și să se îndrepte „spre idei marginale. Un proces aflat, de asemenea, în curs.