Pandemia ne-a făcut "cu capul"! Oamenii sunt la capătul puterilor

Pandemia ne-a făcut "cu capul"! Oamenii sunt la capătul puterilor

Criza din sănătate și restricțiile impuse de autorități pentru a reduce numărul de îmbolnăviri Covid-19 au un efect cumplit asupra salariaților

Sănătatea psihică a angajaților s-a deteriorat semnificativ, susțin sociologii de la Opinionway care au realizat un sondaj de opinie pe această temă

Cifrele sunt cât se poate de clare. Jumătate dintre angajații spun că au dificultăți psihice și se plâng că cele nouă luni de pandemie „au afectat toate aspectele vieții lor”, potrivit barometrului realizat de Opinionway pentru firma franco-canadiană Empreinte Humaine.

Suferință psihică, de care vorbește studiul publicat miercuri, e un indicator al sănătății mintale utilizat pentru diagnosticarea tulburărilor mentale. Această expresie se referă la stări precum disperarea, nervozitatea, neliniștea și depresia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă renunțarea temporară  la măsurile restrictive a condus la o scădere a celor care se plâng de această suferință psihică, cifrele au început  „să crească din nou” după ce valul doi al pandemiei a forțat autoritățile francize să ia din nou măsuri de carantinare.

Disperarea crește

49% dintre angajați (+7 față de datele din mai 2020) au declarat că se află în suferință psihică, chiar înainte de impunere ultimelor măsuri de carantinare. 18% dintre aceștia consideră că se află într-o suferință psihologică puternică( +1), arată rezultatele sondajului realizat în perioada 19-28 octombrie.

Rata suferinței psihice a crescut, de asemenea, în rândul managerilor. 58% dintre aceștia susțin că resimt o suferință psihică (+10). Un sfert consideră că e vorba suferință majoră (+4), arată datele obținute de Christophe Nguyen și Jean-Pierre Brun, cofondatori ai firmei specializate în prevenirea riscurilor psihosociale.

Mai mult, 35% dintre angajații susțin că se află într-o stare de epuizare emoțională severă. 24 la sută dintre angajații intervievați susțin  că au fost nevoiți să-și ia concediu medical din cauza stresului sau a anxietății.

Telemunca, un factor agravant?

Munca de acasă pare să fie un factor agravant pentru problemele menționate, întrucât 58% dintre angajații cu normă întreagă aflați în telemuncă afirmă că sunt în dificultate psihologică, față de 53% în rândul celor care alternează prezența fizică la serviciu cu telemunca.

„O treime dintre angajații care lucrează de acasă spun că sunt la capătul puterilor. Izolarea pe care o resimt nu se referă numai la distanța geografică, ci implică și senzația că nu ești decât un robot față de care lumea nu are nicio considerație. Sunt lucruri care cântăresc foarte mult în cee ace privește starea de spirit a unui om”, subliniază declară Christophe Nguyen citat de Le Figaro.

 

 

Pericol de război în Peninsula Balcanică? Erdogan își înarmează puternic noul aliat

Joe Biden se mută la Casa Albă. Dar cine va conduce America de fapt?

Cod roșu! A apărut o nouă mutație la COVID. O putem lua de la zero