Pandemia de COVID-19 s-a încheiat. OMS a anunțat că virusul SARS-CoV-2 nu mai reprezintă o urgență de sănătate globală

Pandemia de COVID-19 s-a încheiat. OMS a anunțat că virusul SARS-CoV-2 nu mai reprezintă o urgență de sănătate globală Covid-19. Sursa foto: Dreamstime.com

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că pandemia de coronavirus nu mai reprezintă o urgență de sănătate globală. Peste șapte milioane de oameni au murit din cauza virusului Covid-19 la nivelul întregii lumi.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că pandemia de COVID-19 a luat sfârșit și că nu mai reprezintă o urgență de sănătate globală. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că membrii Comitetelui de Urgență s-a întâlnit, joi, 4 mai, pentru a 15-a oară și au stabilit că trebuie declarat „sfârşitul urgenţei de sănătate publică de interes internaţional. Am acceptat această recomandare. Şi astfel, cu multă speranţă, declar sfârşitul COVID-19 ca urgenţă de sănătate globală”, a spus Ghebreyesus.

Directorul OMS a mai adăugat că va convoca toți membrii Comitetului de Urgență în cazul în care virusul COVID-29 „ar punea lumea în pericol” din nou. Ghebreyesus a atenționat că încheierea stării de urgență „nu înseamnă că virusul COVID-19 nu mai reprezintă o ameninţare globală pentru sănătate”. Reprezentanții OMS au explicat că ridicarea statului de urgență de sănătate globală în cazul coronovarisului este un semn al progresului reușit de specialiștii din întreaga lume.

Peste șapte milioane de oameni au murit din cauza virusului COVID-19

Datele OMS au arătat că rata mortalităţii a scăzut de la vârful de peste 100.000 de decese pe săptămână în ianuarie 2021, la puțin peste 3.500 în cursul săptămânii trecute. Anunțul directorului OMS vine la trei ani de la momentul în care a fost declarat pentru prima dată în istorie cel mai înalt nivel de alertă privind pericolul pe care îl reprezintă virusul SARS-CoV-2.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ghebreyesus a mai adăugat că peste șapte milioane de oameni au murit din cauza pandemiei de COVID-19. Poziția Comitetului s-a schimbat destul de mult în ultimele luni. Specialițtii OMS au recunoscut că încă există incertitudini legate de evoluția potențială a SARS-CoV-2. Totuși, membrii comitetelui au evidențiat că numărul de decese cauzate de acest virus a scăzut, dar și că spitalizările legate de COVID-19 și internările în secțiile de terapie intensivă au ajuns la niveluri mici, potrivit Reuters.