În Thailanda s-a înregistrat primul deces cauzat de varianta Arcturus a virusului Covid-19

În Thailanda s-a înregistrat primul deces cauzat de varianta Arcturus a virusului Covid-19 O variantă mutantă de coronavirus care atacă creierul. Omenirea, în pericol.. Sursa: Arhiva EVZ

În Thailanda s-a înregistrat primul deces cauzat de varianta Arcturus, o sub-variantă a Omicron, prezentă acum în destul de multe țări, inclusiv în Italia. Persoana decedată - după cum au raportat autoritățile locale de sănătate - era în vârstă, era de naţionalitate străină şi avea unele probleme de sănătate anterioare, nespecificate.

Arcturus, o sub-variantă a Omicron, a fost detectată pentru prima dată în India și de la sfârșitul lunii martie se află pe lista de supraveghere a Organizației Mondiale a Sănătății. Profesorul. Dr. Yong Poovorawan, care conduce Centrul de Excelență în Virologie Clinică de la Școala de Medicină a Universității Chulalongkorn, a declarat pentru PBS că inevitabil, va deveni în curând sub-varianta dominantă din Thailanda, potrivit ilmessaggero.it.

Sub-varianta se răspândeşte vertiginos în India, fapt care a determinat autorităţile să reintroducă, printre alte măsuri, obligaţia purtării măștilor.

Varianta Arcturus, de 1,2 ori mai infecțioasă decât varianta Omicron

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (din Statele Unite), au declarat că Arcturus este responsabil cu 7% din cazurile de coronavirus din țară, ceea ce înseamnă că acum se află pe locul doi, după Omicron. Indonezia a raportat cinci noi cazuri de sub-variantă Arcturus. Potrivit unui studiu al Universității din Tokyo postat pe site-ul de cercetare biologică bioRxiv, noua variantă este de 1,2 ori mai infecțioasă decât varianta Omicron.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr Vipin Vashishtha, fostul șef al comitetului de imunizare al Academiei Indiene de Pediatrie, a scris pe Twitter că, pentru prima dată în ultimele șase luni s-a înregistrat o creştere a numărului cazurilor deCovid în rândul copiilor. (Rador)