Pandemia accelerează revoluția digitală! România, la coada UE în modernizarea proceselor de business

Pandemia accelerează revoluția digitală! România, la coada UE în modernizarea proceselor de business

Actualul context economic, social și sanitar a amplificat nevoia de flexibilitate și transformare a businessului, la nivel global. România mai are, însă, etape de parcurs.

Peste 80% dintre companiile din România folosesc sisteme de planificare a resurselor organizației (ERP – Enterprise Resource Planning) învechite și insuficient digitalizate, conform analizelor Horváth & Partners și  statisticilor anuale furnizate de Comisia Europeană, prin Digital Economy and Society Index - DESI din 2020.

Profitabilitatea crește cu 20%

Actualul context economic, social și sanitar a amplificat nevoia de flexibilitate și transformare a business-ului, la nivel global. România mai are însă etape de parcurs.

Pentru a fi competitive, companiile au nevoie de platforme ERP (Planificarea Resurselor Organizației) moderne de digitalizare și standardizare a proceselor de business. Odată implementate, aceste procese reduc cheltuielile de funcționare și timpul mediu alocat diferitelor activități cu până la 30%, iar profitabilitatea crește, în medie, cu 20%.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Necesitatea unor inițiative de digitalizare, automatizare, simplificare și eficientizare a proceselor de business este în prezent din ce în ce mai acută. Procesele de business optimizate reprezintă fundația oricărei organizații de succes, iar o gestionare corectă a acestora se face printr-o platformă de planificare a resurselor întreprinderii sau, pe scurt, ERP.

Un sistem ERP are rolul de a integra toate informațiile care țin de funcționarea unei companii într-o platformă digitală unică”, a explicat Maria Boldor, Principal, Responsabil pentru proiecte de transformare de business în cadrul Horváth & Partners România.

România, pe locul 26 din 28

Indicele economiei și societății digitale (DESI), care măsoară anual evoluția țărilor membre ale UE din punct de vedere al competențelor digitale, a plasat România pe locul 26 din 28, în 2020.

Potrivit reprezentanților Horváth & Partners, este necesar ca România să acorde o importanță sporită digitalizării managementului proceselor din companii, în primul rând din cauza contextului actual influențat de pandemie, dar și pentru că avem un decalaj semnificativ de recuperat față de restul țărilor din Uniunea Europeană.

Toate companiile care utilizează platforme furnizate de SAP sunt obligate să facă tranziția la SAP S/4HANA. până în 2025, ceea ce implică modernizarea sistemului ERP existent cu funcționalități noi.