Evenimentul Zilei > Actualitate > Google a lansat o platformă gratuită dedicată studenţilor şi antreprenorilor români
Google a lansat o platformă gratuită dedicată studenţilor şi antreprenorilor români

Google a lansat o platformă gratuită dedicată studenţilor şi antreprenorilor români

Google a lansat în România o platformă online, Atelierul Digital, dedicată studenţilor şi antreprenorilor, unde aceştia au acces la cursuri gratuite pentru creşterea competenţelor digitale. După absolvirea acestora, cursanţii pot obţine o certificare din partea Google şi Interactive Advertising Bureau-IAB Europe.

Marţi, 26 aprilie, Google a lansat programul Atelierul Digital pentru  a oferi tinerilor din România, o pregătire în domeniul marketingului digital şi în dezvoltarea afacerii cu ajutorul internetului. Orice persoană interesată de aceste cursuri se poate înscrie gratuit. 

Conform Mediafax, "Atelierul Digital" oferă pregătire în lumea digitală sub forma unor cursuri video gratuite, pe o gamă cuprinzătoare de domenii: de la cum să-ţi construieşti prezenţa online, la campanii de marketing în social media sau utilizarea mediul mobil pentru a atrage noi clienţi. Utilizatorii pot alege o anumită temă pe care vor să se pregătească sau să urmeze întregul curs online. La final, pot alege să dea un test şi, dacă îl trec, vor primi o certificare din partea Google şi IAB Europe (Interactive Advertising Bureau). Întregul curs cuprinde 89 de lecţii, împărţite în 23 de teme. 

Potrivit clasamentului realizat de Digital Economy & Society Index (DESI), România ocupă ultimul loc în UE în domeniul competenţelor digitale. Media la nivelul European este de 30%, iar în România, procentul ajunge doar la 16% şi doar jumătate dintre români au cunoştinţe digitale pentru a face faţă într-un mediu de lucru competitiv.