Evenimentul Zilei > Politica > Pandemia a dat peste cap sistemul medical. Barna vede în roz. „Suntem pe drumul cel bun”
Pandemia a dat peste cap sistemul medical. Barna vede în roz. „Suntem pe drumul cel bun”

Pandemia a dat peste cap sistemul medical. Barna vede în roz. „Suntem pe drumul cel bun”

Miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, vicepremierul Dan Barna a salutat calitatea actului medical din România, dovedit în timpul pandemiei.

Vicepremierul Dan Barna  a transmis, miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, mulţumiri personalului medical „greu încercat” de pandemie. Liderul USR a menţionat că România are „mult” de lucrat la calitatea serviciilor medicale, însă este „pe drumul cel bun”.

„Avem de lucrat încă foarte mult la calitatea serviciilor medicale. Dar suntem pe drumul cel bun”

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis ca această zi să fie dedicată conştientizării nevoii de acces echitabil la serviciile de sănătate. Această necesitate e cu atât mai evidentă în contextul pandemiei. În România, avem încă un volum uriaş de muncă până când ne putem declara mulţumiţi. Şi avem de lucrat încă foarte mult la calitatea serviciilor medicale. Facem aceste eforturi, însă ceea ce nu s-a făcut 30 de ani de management defectuos sau lipsit de viziune nu se poate rezolva în câteva luni. Dar, suntem pe drumul cel bun”, a scris Barna pe Facebook.

Elogii pentru colegul de alianță: Voiculescu şi echipa au pornit un amplu proces de reformă

Liderul USR nu a ezitat să aducă laude colegului său în alianța USR-PLUS, ministrul Vlad Voiculescu, precum şi echipei sale care au pornit „un amplu proces de reformă” a domeniului sănătăţii. „În paralel cu administrarea deciziilor de zi cu zi legate de ţinerea sub control a pandemiei, Vlad Voiculescu şi echipa de la Ministerul Sănătăţii au pornit un amplu proces de reformă ale cărui rezultate vor să transforme radical în bine sistemul public. Şi au alături de ei toţi oamenii buni ai acestei ţări”, a afirmat Dan Barna.

Vicepremierul a transmis de asemenea mulţumiri „din inimă” personalului medical. „Personalului medical al acestei ţări, greu încercat şi când nu avem de-a face cu o criză mondială, vreau să îi transmit doar atât: Nu o să pretind că înţeleg cât de greu vă este în aceste zile, dar vă mulţumesc din inimă, în numele meu şi al Alianţei USR PLUS”, a completat Barna în mesajul său

Discursul liderului USR omite însă un fapt. Pandemia a adus profituri imense firmelor private din domeniul sănătății, care se află într-adevăr pe drumul cel bun din punct de vedere al afacerilor.