Evenimentul Zilei > Politica > Pandele tună și fulgeră. Ce l-a scos din sărite pe soțul Gabrielei Firea
Pandele tună și fulgeră. Ce l-a scos din sărite pe soțul Gabrielei Firea

Pandele tună și fulgeră. Ce l-a scos din sărite pe soțul Gabrielei Firea

Florentin Pandele s-a arătat extrem de dezamăgit faţă de modul cum s-a desfăşurat pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva.
Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, care a trimis cu autocarele mii de pelerini la Iaşi, la moaştele Sf. Parascheva, s-a declarat dezamăgit de modul în care s-a desfăşurat pelerinajul anul acesta şi a criticat lipsa de organizare din partea autorităţilor.
Reamintim că primarul Pandele a trimis peste 7.000 de oameni în pelerinaj către Iaşi pentru a lua parte la prăznuirea Sfintei Parascheva, una dintre cele mai mari sărbători ale ortodoxiei.
Pandele: Nu vreau să atac pe nimeni, dar am o supărare când mă gândesc că în urmă cu două-trei zile, la Fatima, a fost un pelerinaj cu câteva zeci de mii de oameni, în care totul a decurs normal. Acolo cum au putut să fie stabilite reguli pe care pelerinii au putut să le respecte? În 1987 am ajuns prima oră la Lisabona, iar atunci nu am văzut mare diferență între portughezi și români. Dacă se stabileau şi la noi reguli precise, reguli de distanțare, porți de dezinfectare, sunt convins că pelerinii noștri se comportau la fel şi totul se putea organiza normal, a declarat Florentin Pandele.

Nu avem voie să ne atingem de bogăţia spirituală a unui popor

Mă deranjează că nu ne organizăm. Un popor care nu e organizat se duce încet dar sigur către pieire. An de an ne sunt prezentate la tv imagini în care pelerinii se înghesuie ca să atingă racla cu Sfintele Moaște. Acum, în pandemie, cu atât mai mult ele sunt prezentate. Nu putem să ne atingem de valoarea și bogăția spirituală a unui popor. Nu trebuie să ne jucăm cu credința unui popor, a mai spus Pandele.

Sunt 30 de ani de când pelerinii se organizează să meargă acolo, la Iaşi. Anul trecut am trimis 150 de autocare, cu 7.000 de pelerini, cu ambulanţe, cu tot. Am înţeles că nu pteam trimite anul acesta 150 de autocare, dar puteam trimite cinci. Eu cred ca romanii pot sa se organizeze. Trebuie să ne trezim o dată, a mai spus Pandele, la România TV.
Publicat in categoriile: Politica, Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: